25e juli

då blev man sittande på akuten igår kväll :-( Lilla Linn strumpan, la handen på en stekhet platta och brännde sönder fingrarna och handflatan, blev en 1a-2a gradens brännskada med blåsor och ljusnande hud :-(
hon hade gör ont mitt lilla hjärta så vi blev tvungen att åka in till akuten.
där blev vi jättebra bemötta och omhändertagna.
fick en kylande gel på handen som skulle verka i en timma, och under tiden så kunde vi gå till pressbyrån och köpa glass :-)
Linn verkade tycka att det var ett toppen ställe vi kommit till så fort som smärtan släppte. inte nog med att hon fick mamma helt för sig själv, där fanns både tv och hon fick äta glass!
som hon sa när vi åkte därifrån,
"hejdå sjukhuset, vi sýns snart igen"
...
nej tack säger jag då, visst åka till sjukhuset och besöka andra men inte ta dig sjuka och skadade barn!

men min lilla linn var så underbart duktig, lät doktorn kika på handen och var på ett glatt humör-

är så otroligt stolt över mitt underbara barn.

sovit bra i natt och verkar vara relativt smärtfri i dag. i morgon ska vi in till vårdcentralen och lägga om skadan igen..
kram på er


23 juli

ja det har inte hänt så mkt,  massor med jobb och träning och små utflykter med barnen är det som stått på schemat.
i tordags åkte vi ut i skogen och skulle kika lite efter svamp och blåbär, 2 av barnen (Liam och Nova) tyckte det var jättekul att gå i skogen och kika. medans Linn tyckte det var ännu lägre än botten och behöva gå omkring i skogen med alla grenar som låg överallt och alla grenar man behövde börja sig för!
så vi gav snabbt upp tanken på att tillbringa hela dagen i skogen. vi gick ut på skopgsvägen igen och plockade smultron som det växte i massor, till det åkte vi till affären(fuskade lite ;-P) och köpte lite mer utfyllnads materiell till pajen som faktiskt blev smaskig:-)











Haft underbar hjälp nu när dagis varit stängt, av min underbara lillasyster. vi har även träffat Johan, Nillas kille, alltid lika trevligt att träffa honom :-) får hoppas att det inte dröjer för länge tills nästa gång.

Mösseberg har vi med hunnit med,
ja lite smått och gått, i augusti ska det hinnas med skara sommarland:-)

det får bli lite mer skrivit nästa gång... måste kila

kramar

10 juli Tvillingarnas födelsedag

idag (eller rättare sagt i går) fyllde mina underbara tjejer 3 år! fattar inte var tiden har tagit vägen?
förberdelserna inför kalaset började dagen innan då det bakades tårtbottnar och städades... dock fick vi storstäda en gång till på fm på kalasdagen för på något underligt vis var hela huset gräsigt? kan ju berott på att patrik klippte gräset samma dag och sen att barn och djur sprang in och ut?
nåja lite ogjort arbete...
sedan på kvällen när tjejerna gått och lagt sig ( mkt motvilligt) så gjorde jag i ordning tårtan vi skulle äta på morgonen, slog in paket, blåste ballonger och satte upp dem i taket, dukade bordet och ställde i ordning allt.



kl 6 på morgonen så smög vi oss in i tjejernas rum ( på något otroligtvis så hade de sovit hala natten i sina sängar!!) och när vi sjöng ja må dom leva så vaknade tjejerna med ett stort leende och massor med födelsedagskramar senare gick vi in i köket, där det var findukat med ballonger och fina servetter och med levande ljus som brann. Man såg hur fint tjejerna tyckte det var.
sedan såg se paket högen och de förstod inte riktigt att alla paketen var till dem... men när de väl förstod det så tog det inte lång tid för dem att öppna dem.



tjejerna fick varsin "my little pony"  en pinkiepie som pratade och en hårstyling ponny, varina barbie dockor, med barnvagn med två små bebistvillingar!! målarböcker och läppserat gjort som en hellokitty, armbands sätt.

utav moster viktoria med familj fick de hellokitty målarböcker och pennor, utav mormor fick de en uppblåsbar pool samt ett par skor(men den öppnade vi lite tidigare så den har de redan njutit av i trädgården) utav grannen birgit fick de godis och ett målarblock, utav Håkan fick de en brödrost och en elvist till sitt kök.



vi hade även besök av våra nya vänner från lägret, Ramona och Mattias med deras barn, det var toppenkul att träffas igen och barnen gick så väl ihop. vi bestämde att vi verkligen fick hitta på lite i sommar!!
så till helgen blir det nog en tur upp till mösseberg?

iaf dagen sprang på och mycket tårtätande och massor med lek gjorde att det var väldigt trätta små prinsessor som gick och la sig på kvällen, och somnade med en gång.

kramar på er!!

har inte hunnit ladda in bilderna från födelsedagen än, men bjuder på några bilder från lägret:-)

3 juli; Magdas födelsedag

idag säger vi stort grattis till syrran Magdalena som fyller 24år idag!! GRATTIS!!

eftersom hon är i norrland så är det lite svårt att gratta henne personligen, men vi önskar att hon får en toppen dag<3

dagen hemma hos oss går i vilans tecken... skulle önska det iaf. ne idag ska vi åka ut till mamma och pappas hus i trädet, klippa deras gräs och ta in posten. ska kika till vinbären ´med, och om någon vecka blir det  vinbärsplockning för fullt.  i eftermiddag ska jag också åka in till gymmet, så jag och Stina ska träna lite kondition och styrka:-)

Veckan som kommer blir det kanske inte så mkt skrivit, jag ska jobba både tidags dygn och tordags dygn och däri mellan ska jag försöka vara med min familj som kommer vara på familjeläger i mariestad. kommer bli endel körande, men vad gör man inte för sin underbara familj<3

kommer även att försöka vara med på gymmet på måndag onsdag och fredag, så det kommer bli, core+ pump, core+combat och sen jam :-)

jaja, bäst att sätta fart- fullspäckad dag!!
kramar


1 juli

det är som sagt väldigt länge sen jag skrev här. har sina förklaringar i att jag mått pyton fysiskt sett hela förra veckan, åkte på en tandinflammation och en inflammation i käkbenet. så har gått på pencillin tills i dag. tog sista tabletten nu i kväll.

i måndags var jag med mamma och pappa i källby, där vi skulle passa på att smita in på dafgårds butiksförsöljning och fynda lite mat till en billig peng. när vi kom dit så öppnade det inte förrän vid 13 och vi var där redan vid 11.. så vi åkte vidare till Läcköslott där vi strosade omkring och fikade lite.
jag hade med mig alla barnen samt Nilla som hjälpte mig att hålla koll på dem, men det gick toppen kul och barnen tyckte det var jättekul att se ett så stort slott.

Återkommer med bilder på utflykten:-)

Efter det så åkte vi tillbaka till källby och sedan tillbaka hem. det var värligt avrmt så både vi vuxna och barnen var helt slut när vi kom hem.

Sedan har det inte hänt så mkt, spenderade hela dagen borta hos vicki i tisdags och hade en lugn dagh i onsdags. i torsdags åkte jag på och jobbade ett dygn, så kom hem i morses.
passat på att träna har jag gjort med, men mer uppdateringar om det finns i träningsbloggen; www.ankistraningsblogg.blogg.se

idag åkte vi med barnen till stan och passade på att åta lite pizza på marco polo, innan hemgång. barnen skötte sig jättebra även om tonläget möjligtvis var lite för högt vissa gånger. men de åt duktigt, sölade inte och spillde inte. så överlag var lunchen en succe:-)
verkligen något som kan göras om.

det är så kul att se hur stora barnen har blivit, man kan ta med dem på massa saker nu utan att de skriker hela tiden, utan de tycker det är roligt och då blir det mkt roligare med.

efter åkte vi hem en stund, mellanlandade och sen var det dags att åka och träna. lämnade av barnen och mannen hos svärmor och åkte vidare till gymmet. var bodystep idag. och det var jättekul:-)

hämtade barnen och åkte hem.
nu i kväll har vi haft lite fredagsmys med barnen. Min syster Nilla är här och umgås lite med oss, och det tycker barnen är superkul . de diggar sin moster:-P

I morgon blir det bad om vädret håller i sig och på söndag blir det att åka till mormor och morfars hus i trädet och klippa gräset och t in posten. kanske stannar och passar på att grilla lite också emdans vi är där... men allt beror på vädret. så vi hoppas att det håller i sig.

kramar på er!

RSS 2.0