18 Januari SEMLOR

I dag har jag ätit årets första semlor!! :-) Mums, behöver jag ens berätta hur gott de smakade?
jag är en sån person som kan äta semlor året runt och gör det gärna! älskar verkligen dessa skapelser:-)

gårdagen spenderades en stund hemma hos Magda dä vi bakade brytbröd med kesella, det smakade riktigt gott... 'snacka om att dagen bloggande handlar om mat... hade jag inte precis ätit min goa semla hade man kanske blivit hungrig;-P
sen var jag och Liam ute och lekte i snön, finns massor av den varan här uppe och graderna sköter sig bra. har varit runt 5 minusgrader här ett par dagar nu. känns mkt trevligare att vara ute i den temperaturen än de 27 minusgrader som det va dagen efter vi kom upp :-S

idag så åkte jag och Liam med mamma och pappa först ner till timrå och sen vidare till Sundsvall, där mamma och pappa handlade mat på citygross. fanns massor med saker och det är alltid rolilgt att komma ut och röra på sig lite.
sen avslutades dagen med pizza i bergsåker. var riktigt smaskigt fastän jag och Liam inte orkade äta upp pizzan.

bär vi väl kom hem gjordes smarriga semlor och sen var det bara att njuta ;-P

jaja jag ska jäsa lite nu och plocka fram min bok.

för er som undreade hur "the vampire diarie" böckerna var, så vill jag bara säga att de var snappt läsvärda11 ... tänk ni hörde det från mig! jag kritiserade en (eller i detta fall) två BÖCKER??!!
nja jag kansäga att de gick att läsa men jag tyckte att de var väldigt klumpigt skrivna.. ungefär som om de var skrivna av en person som inte är  van att skriva böcker ochdet var väldigt svårt att fastna i böckerna.
tvåan var lite bättre men det är knappt...
filmerna är ^SÅ mycket bättre!


nja, nu är det en annan bättre bok som är i händerna på mig, så den blir säkert slutläst i dag.

måste bara tillägga att jag tänker på er och längtar efter er min underbara familj i skaraborg! utan er känns liver tomt och dagar utan lugn betyder inte så mkt utan er. hellre att jag har dagar med kaos med min underbara familj och mina underbara barn hos mig än att spendera en enda dag utan er!
älskar er av hela mitt hjärta!
puss och kram på er<3

kramar på er


15 januari Norrland!

idag när jag vaknade befann jag mig i norrland!
lugn! jag är vaken och eftersom jag inte kan projecera mig så måste jag ju på något vis kommit hit?

nja, igår blev jag och Liam meddragen med min bror och hans tjej upp till mamma och pappa i norrland.
han tyckte det skulle vara skönt för mig att bara ta en pause från dagen måsten och skrikande barn och förlja med honom och hälsa på mamma och pappa.
_Jag kan ärligttalat säga att jag hade värsta separationsångesten för att åka iväg från mina underabara ungar.
har med mig Liam men det hjälper ju inte mkt när man är van att ha 4 trollungar runt benen 24 timmar om dygnet.
det som mest oroar mig är väl att Elias kommer glömma av mig tills jag kommer hem! ja vet det är en jätte löjlig tanke men jag har varit med om det förut och det var bland det värsta jag varit med om i hela mitt liv.

när jag fick tvillingarna så föddes de 6 veckor förtidigt och vi fick tillbringa 10 dagar på neonatalavdelning och pga smittorisken för de små så träffade jag inte Liam på 6 dagar! han var då bara 14.5månad gammal och närhan väl träffade mig så kännde han inte igen mig utan gömde sig mot pappas axel! dt var det absolut värsta jag varit med om!
så jag håller verkligen alla tummar jag kan på att Elias kommer komma ihåg mig när jag kommer hem.

jag när jag var liten

sen saknar jag ju tjejerna som en tok med men jag vet att de har ettannat minne och har det jättebra med pappa...så det känns inte lika hemskt även om jag saknar dem massor<3

iaf, vi åkte hemmifrån vid 12.30 och när allt var packat oc iordning så vi verkligen var påväg så var väl kl runt 14.
vägarna var superbra tills vi kom fram till sundsvall och skulle åka på vägen mellan sundsvall och bispgården.... där var det nästan blankis på vägen... men tack och lov kom vi hem till mamma och pappas hus kl 22.

pappa öppnade när vi knackade påde visste nämligen inte att vio var på väg!)och han spelade väldigt orörd, som om det var varje dag vi kommer kl 22 på kvällen och knackar på! :-
men mamma var mky gladare och det var så underbart att krama om dem igen.
sen var det att försöka få Liam isäng igen och det gick mot all förmodan bra och jag passade på att slocka då med -)

denna dagen har varit jätteslö-- blir oftast så efter att man åkt så länge. men vi har hunnit med lite pannkakor till frukost och "ta en tur ner på ICA " och köpa lite middagsmat och lite lördagsgodis.

Liam han har segat lite med idag, byggt med lego, spelat ds och sett på film. men en sak är säker ahn är superglad att var hos mormor och morfar... han börjar nog t om bli så stor aå han kan vara själv hos dem någon vecka sen i sommar-)

ne kommer uppdatera lite mer under veckan men morgondagens tankar är att försöka få igång snöskotern och sen åka pulka i aktivitetsparken... dagens temperatur omöjliggjorde de planerna idag; -27¤

kramar


ännu en dag

nu är det snart änne på den här dagen med:-)
dagen har gått väldigt fort och vi har hunnit med att vara lite sociala.

kenta passade barnen medans jag och Patrik åkte in till stan och blev bjudna på kinamat av underbaraste svägerskan Anncharlotte. var riktigt smaskigt med ris och kycklinggryta med någon konstig krydda som jag itne ens kan stava... men strunt samma. mums var det i vilket fall som helst.

när vi kom hem så hade barnen bokstavligt talat lekt rövare med morbror Kenta, som vid det laget var helt slut!
stackaren hade fått hantera 2 vilda trotsiga tvillingar på krigsstigen! inte många som har överlevt deras gemensamma attacker med vettet i behåll ;-)

jaja, det var bara att börja plocka i ordning... får hoppas att inte tjejerna skrämde honom helt totalt och att han vågar passa dem någongång igen ;-P



när vi kom hem så åkte Kenta och Patrik iväg en stund och fixade lite saker medans jag och barnen tog det lilla lugna hemma och jag passade på att gå in på dexter (barnomsorgen på internet) och la in två ansökningar till dagisplats för tvillingarna till hösten.
då är de tre år gamla och stora nog att börja dagis. Hade de fått bestämma så hade de velat börja redan nu i höstas när Liam började men eftersom mamma har svårt nog att slitas från 1 barn så fick allt tjejerna vänta ett år till.
men nu har snart det året gått och det ät hög tid att ansöka om man nu ska få någon plats, det är tydligen högt tryck på dagiset och lokalerna är för små! jag vill inte gärna behöva åka till åsarp och lämna två av barnen och ha den 3e i kinnarp.. ne jag vill ha dem på samma plats! ... och som är mindre än 50 meter hemmifrån :-D

löjligt egentligen men man börjar verkligen känna att de är stora och nu när de ska börja förskolan.. ja de blir ju inte mindre då.

jaja, har fixat med lite extra pappersarbete på nätet och håller tummarna för en annan sak.

kram på er' så hörs vi förhoppningsvis i morgon

13 Januari

DAgen har knappt börjat än, men skriver en rad för att försöka följa min egen förmaning; att skärpa mig.
tänkte försöka blogga åtminstånde varannan dag .. får väl se hur länge jag klarar det.
uppddaterar i kväll eller morogn när jag har mer att skriva ;-P

kram


11 januari

Skärpning!!

nej jag pratade inte med er-... om man nu pratar på en blogg... men strunt samma, den diskussionen kan vi ha en annan dag, när vi funderar på att ha en diskussion av onödiga och absolut oviktiga saker. Ja då passar den bra, men just nu , tillbaks till det jag just skrev.

Det får bli ite skärpning på mig själv och på mitt bloggskrivande! Har i princip skrivit kanske på sin höjd 3 gånger här på bloggen sen vi började det nya året, och i dag är det redan den 11 januari!

på tal om den 11 januari så är faktiskt 2011-01-11 dagens datum, väldigt många 1 or iaf, det skulle bara fattas att jag skrev kl 01.11 så hade det varit ännu fler XD
ne nu var jag där igen.. ovettiga saker att skriva om! det verkar vara min specialitet i dag ;-P

Dagen började bra, var och lämnade Liam på dagis för första gången detta året, (och nu skulle jag egentligen kunna börja rabbla upp något om det nya året... men väljer att låta bli :-D)
och det gick super lätt, han ville verkligen gå in med en gång och enligt fröknarna på dagis hade det varit en toppendag, han hade lekt och pusslat hela tiden, han brukar vara vldigt bestämd över vad han vill i vanliga fall (släktdrag?) men i dag hade det varit superbra :-)

under tiden Liam var på dagis, och Patrik hade tjejerna hemma så tog jag med mig Elias och plockade upp min syster Vicki och åkte efter Maria L,  ut på halsängs sliriga och hala vägar... nåja det var inte så jättefarligt utan gick och åka någorlunda tills vi kom till Maria,.. men men jag kommer till det så småningom XD
när vi kommer hem till Maria, så har hon en liten fin backe ner till sig, och låt mig säga så här : att om vägarna inte var så hala till halsäng så var det verkligen inte samma vägbana hos maria, ... där var det BLANK IS!
det första jag gjorde när jag kom hem till henne var att parkera min bil i första bästa snödriva! väldigt bra parkeringsplats där står den iaf still, tänkte jag glad i hågen och klev in i marias trevliga hus, blev riktigt avundsjuk en stund och tänkte för mig själv " jag vill också ha ett sånt här stort och fint hus" XD

Men vi fikade och hade supertrevligt, bjöds blandannat på en supersmarrig äpplekaka! jösses vad god den var, det är tur att man inte har receptet för då hade mina byxor krympit ännu mer än de redan gjort ;-P

efter en jättetrevlig fm var det ändå dags att börja hemfärden hemåt för att hämta Liam på dagis... ja just det höll på att glömma, ... först var vi ju tvugna att få bort min bil ut ur snödrivan först !.. hur kunde jag glömma det ? XD
nja, det guick väldigt lätt att komma loss, med hjälp av lite sand och lite människor som knuffa... att komma upp över backkrönet visade sig vara lite knepigare... så vi backar bilen lite försiktigt,.... tar lite sats.... och.....GLIDER SIDLÄNGES!!!!!!! ... RAKT IN I MARIAS KOFÅNGARE PÅ HENNES BUSS!!!!!!!!!!!

lugn folk ingen kom till skada under denna inspelning.... ne skoja bara, men tack och lov gled vi så sakta att båda bilarna förblev oskadda och intakta! men jag lovar att jag aldrig mer ska lite på en bil i vinterväglag... jag trodde att bilar i regel bara gled i hjulens riktitning... men min bil ville vara annorlunda så den gled med brestället istället... det var väl coolare XD

slänger upp en bild på mig när jag var liten, helt ot, jag vet :-D

Väl hemma igen så hängde vicki och barnen med hem och vi käkade lite lunch, sen plockade jag ihop lite babysaker som jag hade stående och åkte hem och lämnade de hos en kompis som ska ha barn om ett par veckor.
därefter blev det lite halvlugnt och Kenta kom på besök, sen var det helt plötligt kväll och barnen skulle lägga sig, och mitt upp i alltihopa fick vi supertrevligt besök av svägerskan Anncharlotte och hennes dotter Diana.
passade på att fixa lie köttfärspaj till kvällsmat som jag  tror var uppsattad.. . allt i formen tog slut :-)

jaja, nu sover barnen och jagska slita mig från datorn och läsa en bok... och ni vet säkert vilken vid det här laget :-)

kram på er!! 


Maginfluensa is in the house!

japp, så fick man skiten som man alltid oroar sig för att få.
natten till måndagen både kräktes och bajsade Elias löst (ursäkta för den otrevliga informationen)
men iaf, så var magsjukan ett faktum. det höll på hela måndagen och hela tisdagen, tack och lov inte kräkningen, utan han kräktes två gånger på måndagsnatten och sen var det lugnt. men det kom destu mer ur andra ändan och till råge på det så fick han feber! har inte varit med om febrig maginfluensa tidigare, men någon gång ska ju vara den första.
Elias var inte alls på humör tack vare febern och ville bara vara uppe i knät och var allmänt supergrinig i 2 dagar.



men idag på morgonen var han som förbytt, ferbern var borta och han hade mycket mer energi, gullungen min.
och de andra barnen har inte visat några tecken på att bli sjuka (och inte jag och Patrik heller) så jag håller verkligen tummarna nu på att ingen mer får det.

annars har vi itne hunnit göra så mkt mer, med sjuka barn. gårdagen fick tillbringas inne och se på film och mysa, tråkigt nog,... men med en sjukling på armen går det tyvärr nite göra så mkt.
kvällen avslutades med en härlig köttfärspaj bara jag och Patrik.
och hör och häpna; det blev inget filmtittande, jag valde en härlig god bok framför !the vampire diaries!! men det får vi ta igen i kväll istället.

måste även passa på att gratta min underbara svägerska Anncharlotte som blivit BBC (biträdande butikschef) på sin arbetsplats!! Jättegrattis!!!!!!!!

kramar

lugnt

idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt.
vissa kan tycka att det är väl jobbigt att bara vara hemma. men i bland behövs sådana dagar med.

barnen är lagda sen en halvtimma tillbaka, och för en gång skull tror jag att alla 4 har somnat utan protester och utana tt gå upp! vore toppen iså fall.
så klart jag är klar med dagens händelserika bloggande ;-P så ska jag knäppa på "the vampire diaries" som jag håller på att se om,  och i morgon kommer förhoppningsvis böckerna (längtar!)
jag vet inte vad det är med mig, men jag har verkligen fastnat så mkt för just denna serie (gillar självklart "twilight" med!!) så jag tror det har något att göra med att jag har en cruch i vampyrer!
nja ärligt talat så är det en helt toppen serie och verligen något som jag rekomenderar andra att se.
jag hoppas för varje avsnitt att Elena ska dumpa stephan och bli ihop med damon istället... och jag hoppas att det blir så... men det återstår ju att se.



dagen började rätt skapligt, fem i 9 vaknade familjen och patrik tog dem och gav dem frukost. måste erkänna att han skämmer bort mig nu när han är hemma, jag får sova rätt länge på mornarna...vanligtvis brukar jag kliva upp vid nio, men i dag sov jag ända till 10! schit det var verkligen länge sen.
men det är min tur i morgon att gå upp tidigt, så kanske ska överaska älsklingen med en kopp kaffe på sängen... det var i så fall länge sen.

måste även erkänna nu när man har "one minute of trues" det är Parik som är romantikern i vårt förhållande, jag håller kanske reda på årsdagar men han är verkligen vardags romantik killen som ger frukost på sängen och kan massera fötterna helt appropå :-) men jag är hopplöst oromantisk och glömmer allt sånt, om inte hemlagad mat två gågner om dagen räknas.
iof gillar jag att tända ljus och bara ligga och mysa med min man med ... men romantisk... nej.



var så mysigt med Linn i dag, hon hjälpte mig att duka till kvällsmaten och jag som hade bakat bullar tidigare på dagen hade länat några på bänken som var i mörkaste laget, så hon tg dem och la dem i skålarna på bordet och så berättade hon vilka som skulle ha dem, det var Liam, Nova, Lias och Mackalie (Nathalie)
det roligaste är att hon och Nathalie vanligtvis inte kommer så bra överens eftersom båda har väldigt sstarka viljor och ingen av dem vill ge sig.. så då brukar inte den kombinationen vara så bra... men det kanske blir ändring för idag skulle Linn iaf bjuda Mackalie på bulle:-D

framtida bästisar?



har även tagit tillfället i akt, när vi ändå bara var hemma att baka bullar (som nämdes ovan)  och snickerskaka.
var mycket uppskattat:-)

till kvällsmat kan tilläggas att det inte alls blev bullar (trots att Linn tydlgien ville det) utan det blev korvstroganoff och ris, serveras med majs, tomat och paprika:-) mycket mumsigt.

nepp nu har jag inte tid att sitta här mer! the vampire diaries ropar!

kramar på er

Nyårsdagen

nu var det den 1/1-11, jösses vad tiden går. vet att det är ett återkommande tema i min blogg, men jag funderar på att göra om det till mitt mantra, så kanske jag får något gott ur det:-)

hade en helt underbar nyårsafton och träffade många nära och kära.
dagen började med att familjen björk kom på besök och tillsammans tog vi med barnen till pulkabacken, där vi spenderade en riktigt rolig stund med båda familjerna.
därefter gick vi hem till oss och käkade lunch.












Efter lunchen var det dags att åka till stan och träffa barnens farmor och träffa barnens farbror och hans tjej som var på besök hos farmor tills över nyår.
Det var mycket trevligt att träffa dem igen, därefter åkte vi hem till svägerskan Anncharlotte och umgicks och åt god mat och spelade gitarr hero.
vid 20 tiden var det dags att åka till stutdestinationen ; familjen Björks hus!

där hade vi supertrevligt och kikade på tv och umgicks... tills strömmen gick! jaja vad gör man nu? blev lite funderingar på hur man klarade sig helt utan elekticitet förr i tiden? ja den frågan behövde vi ju inte besvara,men en sak ska vara säker" jag är överlycklig att jag inte levde då"

senare bestämdes att om inte strömmen kom tillbaka så skulle vi åka hem till oss och fira och sova, och sagt och gjort, barnen packades på kläderna och ut i bilen!... tror ni inte att strömmen kom tillbaka?!
jodå, det blev att ta ur barnen ur bilen, passa på att smälla smällarna, ta in barnen i huset igen och stoppa ner dem i sängarna.

Trångt och mysigt blev detoch definitivt något som måste göras om, för det gick verkligen superbra.

sen efter barnen lagt sig så skålade vi in tolvslaget, och jag ble väl lite rund underfötterna, men super kul var det. Vickis mobil hade bråkat ett tag och nu gett upp helt,så vi provade med allt möjligt, jag med hjärt och lungräddning och heilisch manöver... men utan resultat och viktoria provade att slänga den i väggen.... kan inte fatta varför den inte ville överleva?
men det blev till att begrava den, inte sjutton kan man ha en halv uppruttnad mobil hemma... grannarna kan ju klaga på stanken ;-)
så jag och vicki gick ut och begravde den, i snön under granen... let it rest in peace XD

resten av kvällen gick fort och snsart var det dags att lägga sig, jag låg med barnen i det rum de låg i och patrik tog soffan.... vilket ledde till att jag fick ta natten.
vi har kunnat sova skönt den senaste veckan när barnen inte gett ett ljud ifrån sig på natten, men det får man väl förstå när de inte är hemma och sover i sina egna sängar att det var lite oroligare.
iaf så vaknade jag vid 4, och kunde inte somna om förrän vid 7.45 och efter 15 minuter vaknade mina ungar och ville upp.
så jag sov iaf 4 timmar i natt.

förmiddagen gick fort och vi tog en helt underbart skön vinterprommenad, mina barn var så duktiga att de gick hela vägen (ja inte Elias, han somnade i vagnen) mend e märks så väl att de börjar bli så stora nu:-)
väldigt skönt på många sätt men också väldigt vemodigt :-S

efter promenaden blev det middag och ett besök i affären och köpa lördagsgodis, blev inte mycket eftersom hela julen i princip bestått av godis, men lite för själva principen (och för att barnen mycket väl vet vilken dag som kommer efter fredag XD )
nu ska här mysas en stund till innan det är dags att åka hem till oss, och se till att vi kommer i ordning hemma:-)

kram på er och ha ett superbra år 2011

RSS 2.0