Underbart väder

solen har stålat för fullt i dag:-) helt underbart väder och över 20 grader varmt!!
och vad gör vi? jo jag och Patrik åker iväg till skövde och hämtar en seat vi fått låna av Patriks chef (för att kunna ta oss någonstans i sommar)
passade även på att ta en tur till biltema och köpa bromsskivor och belägg till Forden... de som sitter i nu kan inte vara mkt kvar av så som den lever i fram.

När vi väl var hemma var vi ju tvugna att utnyttja både vädret och bilen... så vi åkte till Panka och badade!Elias på stranden:-)

Liam på sin nya krokodil:-)

efter badet åkte vi med Viktoria och Lars hem till dem och åt kvällsmat. kokt korv med bröd, var riktigt smarrigt efter ett par timmars lak och bad:-)

Patrik och tjejerna
hej hopp t om jag fastnade på kort för en gång skull ;-P

vid 8 tiden åkte vi hem och la barnen i säng... dagen var aninge för mkt för Nova som i sin övertrötthet inte alsl ville sova utan kom upp 3 ggr efter vi lagt henne...
har precis gett henne en ny välling och stoppat om henne för 4e gången... så vi får se fall hon ger sig nu:-)

PAtrik åkte bort till Lars igen nu efter jag lagt barnen och ska passa på att byta bromserna i frmvagnen på forden...
runt den 20e ska vi byta bakbromsarna samt handbromswirarna... men då är vi uppe i norrland så då får min kära pappa fixa det :-P

kramar


Midsommarafton

Idag var det midsommarafton och vi umgicks med nära och kära i stan:-)
vi samlades allihopa på gården hemma hos svärmor på hjelmarör, där vi dagen till ära (och för att skydda maten) slog upp två patrytält, där vi alla satt och åt:-)

Mina älskade un som äter midsommarmat:-)
På morgonen bakade jag bröd och gjorde tårtbottnar att ta med in till staden, och väl hemma hos Marita gick vi in till Susanne och gjorde iordning jordgubbstårta:-)
De andra var så duktiga och gjorde resten av maten. det smakade smaskens med sill, ågg, jansson, köttbullar och mkt mer.

efter maten delade Anncharlotte upp oss i olika lag och så lekte vi massa roliga lekar.
Gänget som var med och tävlade:-)

efter lekarna var det tårtdags och jag tror att tårtan jag gjorde var uppskattad.. för varenda smula försvann:-)
och eftersom det var min födelsedag igår så fick jag även 2 presenter!,jag fick en jättefin fotoram gjord som en karusell av Anncharlotte och Marita och av Susanne och hennes familj fick jag 6 st jättefina glassskålar
efter tårtan var det dags för mer skoj och tipspromenad... och ni kan ju gissa vem som vann!! -jo JAG!! 8/10 rätt
känner mig riktigt proffsig:-)
fick ett jättefint pris med en fotoram:-)

Jordgubbstårta dagen till ära:-)

de frågor jag svarade fel på var : i vilken stad var delfinalen i melodifestivalen 2010 INTE - rätt svar skulle varit Umeå (min ursäkt var att jag inte såg melodifestivalen alls) och den andra frågan var " vad lider man av för fobi om man har AUTOFOBI - och jag svarade givetvis fobi mot bilar!! när det skulle varit mot ensamhet...
blev väl lurad av att i tyskan heter bil-auto men man lär sig något nytt varje dag:-)

Liam <3

Nova <3

Linn <3
efterår grillade vi och satt och tjötade... men vädret var ju inte på vår sida och efter ett tag blev det kallt och blåsigt.. så vi fick runda av kvällen vid kl 22.

Elias <3
barnen var supertrötta och somnade nästan i bilen påvägen hem. och så fort vi var hemma, borstade vi tänderna, tog på pyamasar, de fick sin flaska och stoppades i säng... och somnade ögonblickligen.

Patrik <3
hoppas bara att de sover LÄNGE i morgon XD

natti natti på er och hoppas alla haft en toppen midsommar!!

Födelsedag :-)

Så var man 1 år äldre och ett år närmare graven känns det som. fy vad gammalt det låter , jag fyller nämligen 25 år nu i dag!

Födelsedags

fattar det inte!! vart har tiden tagit vägen? Känns som det var nyss man sprang omkring i skogen och lekte tillsammans med syskonen, inte heller för länge sen man slutade Kinnarpsskolan började i "stora staden", började gymnasiet och tog studenten..

man börjar fundera på fall man utnyttjar tiden rätt nu när den springer kapplöpning till det stora målet.

måste nästan göra en gjort och att göra lista

*gått ut gymnasiet - check
* skaffat körkort och bil - check
*jobbat och pluggat endel - check
* Skaffat livspartner - check
*skaffat hund & katt- check
* skaffat hyfsat boende - check
* Skaffat odrägliga ungar;-P - check*4

urs vad jag känner mig vuxen när jag läser denna...
och så nu till min att göra lista

*Skaffa den utbildning jag vill ha - börjar läsa igen hösten 2011
*Gifta mig
*skaffa jobb
*Skaffa en odräglig unge till... XD
*Åka utomlands
*Skaffa husvagn
*Köpa drömhuset

ne jag blir inte klokare på mig sjöälv efter jag gjort denna lista... kommer ju bli ännu mera vuxen när jag gjort dessa saker.. ...
men det är väl det som kallas livskris XD, vanligtvis brukar väl livskrisen komma i 30-års åldern... men jag känner mig som över 30 vissa dagar, jag räknar med att de flesta inte har 4 barn förrän innan man är 30 å det kanske räknas in??

back to my birthday...

morgonen började kl 5!!  när tjejerna kom in i sovrummet och inte ville somna om... så det var bara att gå upp, efter lite gosande med barnen kikade jag ut genom fönstret och fick se något som verkligen inte hade att göra utanför vårt köksfönster.. inte mitt i sommaren iaf!!
Det stog nämligen en JULGRAN!! mitt utanför mitt köksfönster- julpyntad och färdig... fast toalettpappret som de puntat julgranen och hele min framsida var ju jätterolig att plocka upp :-S

Min fina födelsedags-julgran

Liam trodde det var julafton och tyckte det var jättekonstigt och festligt på samma gång att det växte både BANANER, ÄPPLEN OCH GODIS på samma träd..
han tyckte nog att vi skulle plantera några sådana träd hemmaXD

Vägen på framsidan

Efter som jag i min lathet inte orkat baka nån tårta åkte jag till affären och köpte en Diné tårta, tyckte det passade bra med glasstårta nu när vi har så underbart väder.

Telefonsamtal med gratulationer och sång fick jag både uppifrån norrland av mamma och Magda, och utav gänget borta i Lillsätra, fick även gratulationer av Patriks chef Bengt, men eftersom både han och jag ville behålla öronen intakta så kom vi överens om att skippa sången:-P

vid 11 tiden kom Farmor, farfar och Anncharlott, viktoria, lars och deras 3 barn, och så min lillasyster Nilla<3
vi käkade lite tårta och pratade tills svärmor och svägerska Anncharlotte kom:-)
Fick en jättefin lampa,

Den fina lampan jag fick
 ett skissblock (som jag och inte barnen skulle anvönda fick jag föreskrivet) ett fack med 4 jättefina hjärtan med orden "Hope, peace, trust och love" stog på , dem fick jag av min kära lillasyster.

Mina fina hjärtan jag fick av Nilla<3

 fick även två buntar med 500 lappar av min lillebror1! - tyvärr så var det läsdukar men jag kan iaf skryta med att jag har snytit mig i pengar XD
Mamma och pappa hade även de skickat ett kort men postgången är som den är...så det hade inte kommit fram än :-(

men medans svärmor var här så passade vi på att smita med dem till stan medans svärmor passade barnbarnen:-)

vi käkade härlig lunchbuffé på Wokstugan och jag njöt av grillade kycklingspett, fristerade räkor, och kycklinggryta med chili:-D alltsammans med underbar sötsur sås:-) kan det bli bättre??
passade även påa tt ta en tur till JYSK och köpa täcken och påslakan till Twinsen som har bytt upp sina spjälisar mot stora sängar... det är klart man måste ha stora täcken då;-)

åkte hem och avlöste farmor:-) Tack Marita för att du hjälper till när vi behöver det<3

svärmor Marita

sen gick eftermiddagen i rask takt, och nu har jag precis lagt tjejerna att sova i sina sängar...pojkarna somnade med en gång och nu en haldtimma senare så sover alla gott i sina egna sängar.


Min farfar och lillpojken som han kallar honom <3
Jonny och Didde har varit superduktiga och städat ur bilen så den är ordentligt fin innuti:-)
i morgon ska vi åka in och fira midsommar hemma hos svärmor på deras gård, vi ska även hinna med att hämta en buss i skövde och hämta min present som Patrik köpt:-)
ska bli spännande...

Barnen hade väldig roligt åt att det växte godis i granen:-)

massor med kramar på er
/25 åringen 


Solsken

Dagen började inte alls som jag ville... min tur att få sovmorgon och ingen som respekterade detta och tog med barnen ut eller något... utan barnen tilläts att klättra och hoppa på stackars mamma som försökte sova...
och på topp av detta så brötar dammsugaren igång!!
jätteskönt att han hjälper till och städar!! men måste detta göras när jag för en gång skull får sova?

efter en halvtimma extra i sängen släpar jag mig upp med världens huvudvärk kl 8.30..
trevlig sovmorgon (Patrik fick sova ända till halv 11 dagen innan)

så här roligt tyckte patrik det var att ha en tjurig käring hemma ;-P

men men, dagen kunde inte börja bättre, trött som jag var plus huvudvärk och inga huvudvärks tabletter, kan man plussa på 3 av 4 skrikiga gnälliga barn så har ni en kaotisk morgon och en tjurig mamma!
ta i beräkningen en sambo som inte gör mkt för att hjälpa till utan istället göra saken värre med sarkastiska komentarer har ni en "underbar" dag!

Gosestund med vovven:-)

ne... huvudvärken gick över på em, så man kunde vara lite mer människa, så eftermiddagen har spenderats utomhus i trädgården med mina underbara barn<3
tack för att jag har er!

fyllde badbasängerna gjorde vi med, så barnen kunde svalka av sig lite:-)



efteråt så frågade vi Liam fall han och tjejerna ville följa med pappa och köpa Macdonalds till kvällsmat, och Liams komentar varobetalbar "FÅR,jag det?" frågade han med glittrande ögon.

Jag och Elias

tänk hur det var att var liten och man kunde bli glad av något så litet:-)
så nu är Patrik iväg med barnen och köper donken medans jag och Elias sitter här hemma och lyssnar på Pink :-)

Baddag:-)

Idag sken solen redan innan vi vaknade, det var varmt oh inte ett endaste moln fanns på himlen:-)
dessa dagar som man vaknar och vädret är på topp så kan inte humöret vara annat än toppen, trots att det var min dag att gå upp och ta barnen:-)
det fungerade jättebra och alla barn var på strålande humör:-) Efter frukost och morgon skåande fick barnen gå ut i trädgården, barnens farbror; Didde har varit här flera dagar och han är helt toppen med barnen. han gick med dem ut och lekte medans jag tog hand om morgonbestyren och plockade lite.
sen tvättade barnen och Didde bilen tillsammans och barnen tyckte det var så kul att få hjälpa till (plus att det var roligt att blöta ner sig)

Nova och Linn tvättar bilen:-)
När PAtrik vaknade vid 10.30 så gjorde vi oss iordning och åkte in till stan, hem till farmor en stund. Hon lagade iordning färskpotatis och stektfläsk och sås som vi allihopa smaskade i oss.

Hela solgänget uppe hos svärmor:-)

efter maten lämnade vi Elias hos farmor och tog med oss Liam, Nova och Linn upp till berget där vi badade
alla barn tyckte det var härligt att bada:-)

Liam <3

Nova & Linn


efter badet åkte vi och hämtade Elias ochåkte hem, då var kl redan 18 och det började bli dags att göra iordning barnen till sängen. vid 19 tiden gick det inte att hålla tjejerna ochElias vakna längre och de la sig utan protester.


Bröllop

igår gifte sig kronprinsessan Viktoria med sin Daniel men eftersom vi bor här nere och det är lite långt till Sthlm fick vi hitta vår eget bröllop på lite närmare håll ;-P

 I går gifte sig även Viktoria och Lars i Åsarps kyrka.




De söta tärnorna <3

det var en väldigt fin tillställning både i kyrkan och på festen efteråt, som för övrigt var i Blidsbergs bygdegård-

Brud och brudgum på väg ut från kyrkan

givetvis måste vi glömma hälften av de saker vi skulle ha med oss. så efter bröllopet var vi tvugna att åka hem, hämta välling, blöjor och lite annat innan vi på nytt provade att åka iväg.
när vi kom fram till bygdegården så anlände vi nästan samtidigt som brudparet.
vädret var väl lite sådär med växellvis spöregn och uppehåll. när vi kom fram var det iaf lite uppehåll och vi samlades på gårdplanen för att utbringa en skål för brudparet... och eftersom vi kom lite senare än de andra så fick vi givetvis inget att skåla med ;-)

Ankomna till bygdegården

sen var det dags att inta matsalen, vi började med att sjunga lite sånger och sen var det dags för maten. vi blev bjudna på exotisk buffe med fläskfilé, kyckling och rostbiff tillsammans med potatisgratäng, potatissallad samt vattenmelon, passionsfrukt och annanas.

smakade smaskens

undertiden som måltiden höll på så klingades det i glas och brudparet fick hoppa upp och ner på stolar och pussas:-) kan ju tilläggas att det blev en hel del plinganaden XD

festen

eftermaten var efterrätten på antågande... och alla såg fram emot att hugga tänderna i godheterna... bara för att inse att man blivit grundlurad!! det var papper... med en sång innuti.
ja efter sången var det iaf dags för riktigta efterätten som blev glass, havrerån och coctailbär.

när efterrätten var avslutad var det dags för brudvalsen som de klarade av snyggt... lite krockande med barn men det syntes ändå att det var övat en hel del, Lars såg väldigt sammanbiten ut när han försökte räkna takten :-) det var lite annat än buggtakt va?

Brudvalsen

efteråt dansades det till trubadurerna Birbi? birgitta och  birgitta, de var riktigt underhållande och sjöng rätt bra.

När vi dansat en stund var det dags för tårtan!
Enligt Liam var den fullt godkänd.. han käkade 3 bitar!
ne den smakade fakriskt jättegott:-)

Bröllopstårtan

nä tårtan var nästan klaräten så gjorde de tre tårtbitarna sitt och Liam som inte hann gjorde endel saker i byxan :-( då förstod vi att det började bli dags för hemfärd. kl var ändå 21.30.

I bland behövdes lite  friskluft även för brudparet

vi fick med oss Nilla, Jonny och Pontus hem och skulle lämna av dem hemma hos vicki.. men vi glömde nyckeln.., så de fick hänga med hem till oss en stund medans vi väntade in farmor och farfar som skulle komme med nyckel.

blev en trevlig stund med lite kortspel.. sen stupade både jag och Patrik i säng... behöver jag ens tillägga att vi la barnen när vi kom  hem och att de somnade utan protester;-)


Bröllopskyssen


stängt

Dagen började kl 5! Elias vaknade och ville inte somna om, och eftersom han väckte både twinsen och Liam så var det snart full rulle här hemma:-)

Patrik som tagit hand om Elias de senaste 2 nättern för att jags ka få sova<3 fick sova lite längre och kom upp först vid kl 8:-)

idag jobbade patrik eftermiddag så vi tänkte ta med barnen till odenbadet, bada och ha kul i några timmar.
innan vi åkte kollade vi öppetiderna och såg att det var "stängt pga renovering" !! så de hade stängt både förra och denna veckan!...
började fundera vad sjutton ska vi göra istället.. är så dåligt och tråkigt väder.
vi åkte iaf in till gulavillan efter lite om och men. har inte varit där sen tvillingarna var små! oc det var ju nästan 2 år sen!
men det var riktigt roligt och barnen lekte så mkt att de knappt ville följa med hem, det är iaf en sak som måste göras om iaf om man frågar Liam:-)

efter gulavillan passade vi på att åka till donken, barnen fick varsin happy meal så då var deras lycka gjord!

väl hemma lagade jag och patrik lite mat, (eftersom jag inte alls käkar macdonalds mat) blev lite pannkakor, champinjon créps till Patrik.
på efermiddagen kom Lars, och syskonen björk på besk åkandes i den V8 mullrande pontiacen:-D den var nämligen ute på sin premiär tur!

de stannade och abrnen lekte tillsammans ute i regnet en bra stund innan det var dags för kvällsmat.

nu sitter jag här och njuter av lugnet
alla barnen sover och jag väntar på att min älskling ska komma hem. saknar honom så mkt!
älskar verkligen honom så mkt!
om lite mindre än en månad så är det dags för vår årsdag! den 6e juli har vi varit tillsammans i 8 år! tänk vad tiden går fort!
kommer fortfarande ihåg dagen vid Räves, det satt en så söt kille, lite blyg och kikade lite ismyg på mig, och när jag tittade tillbaka, så tittade han bort.
efter lite småflörtning ville jag såklart veta vem denna söting var..
satte mig brevis honom vid elden , kollade in i hans underbara blågrå ögon och så var jag fast!
vi pratade, och tillslut hamnade jag i hand knä (jag skyllde påa tt det inte fanns plats på bänken och att jag kunde väl sitta i hans knä? det ena ledde till det andra och vi började kyssas... och vilka kyssar! kvällen gick allderles för fort och rätt som det var var han tvungen att åka hem och mina föräldrar var påväg för att hämta mig.
ville inte släppa honom, ville inte att kvällen skulle ta slut!
inann han åkte lovade han att ringa mig och jag tog hans keps som garanti. en gubbakeps med "no fear" märket på.

detta var på lördagen, på söndagen ringde han och vi bestämde att han skulle komma till mig på tisdagen! min lycka var gjord! han kom och från den dagen var det han och jag<3

tack min underbara livskamrat för att du finns! vi har mött både motgång och medgång, vi har varit med om det bästa som kan hända under ett liv; vi har fått 4 underbara friska helt otroliga barn tillsammans.
vi står ut med varandras både bra och dåliga sidor, vi stöttar varandra när det behövs- vi älskar varandra ovillkorligt <3

Tack för 8 underbara år, jag ser fram emot att åldras med dig

/din för alltid
// Anna-Karin





konstig

var hos läkaren med Nova i går, hon hade sedan i förrgår fått koppor/blåsor på kroppen, vilket jag och Patrik i vår enfalld trodde att "va bra! hon har fått vattenkoppor"
tänkte inte mer på det, hon var lite gnällig och hade lite feber men var inte påverkad på annat sätt så vi lät det vara. tänkte väl att bvc och vc inte gärna vill ha dit henne för konstateerande att det skulle varit vattenkoppor heller, eftersom det är extrrrrrrrt smittsamt.
dagen efter altså i går, hade kopporna sjunkt in och blivit röda flammor, samt att hon hade blivit jätte svullen i ansiktet, främst runt ögonen,
ringde så 1177, som sa att vis kulle riga bvc som i sin tur sa till oss att ringa vc.
sagt och gjort hon fick tid kl 10.30

väl på VC så träffade jag en konstig läkare, han trodde att det skulle vara födoämnes allergi, men inte nog med det, han undrade hur JAG mådde??!! hur många barn jag hade och drog slutsatsen att jag måste vara deprimerad eftersom jag hade 4 barn under 3 år!!
för han hade genom en studie lärt sig att 75%av de mammor som har 2 barn under 4 år är deprimerade och eftersom jag hade 4 barn under 3 år så...
han frågade fall jag var irriterad på min man?. och tyckte att jag skulle ta mig tid för mig själv, ta promenader själv, släppa kontrollen och lämna över nätterna till mannen...
det sista var nog det enda vettiga han sa under besöket

men jag fick tavegyl till tösa och gick skyndsamt därifrån... snacka om weird läkare

sen var vi hos svärmor och käkade middag och sen åkte vi hem.

passade på att se på beck- levande begravd innan  vi gick och la oss... i separata rum.
jag barrikerade liams rum och sov på en uppblåsbar luftmadrass- med min underbara bäddmadrass ovanpå... och jag kan nog medge att jag har aldrig sovit så skönt.
att jag vaknade 3ggr i natt och var på väg halvvägs in i vårt gemensamma sovrum 2ggr bara för att Elias grät.. ja det får jag skylla på mammainstinkter.

patrik lovade att ta Elias i natt igen och jag får sova igen! får nog skaffa öronpluggar om jag ska kunna sova hela natten utan att vakna;-)

kram


orättvist!

dagen har spenderats hemma.. och jag kan inte skryta över hur mkt och hur roligt vi har haft... utan vi har haft en helt vanlig dag.

det var som Liam uttryckte det;

mamma,s ka vi åka någonstans?
"nej. svarade jag. pappa har bilen till jobbet"
"varpå Liam uttrycker, Mamma. det är orättvist!!"

sen när han fick åka till Jessica och leka så var det nog inteså farligt iaf:-P

han kom hem vid 19 tiden, helt slutkörd
gick och bäddade ner sig själv, sa till mig att han ville ha en flaska välling och sen stenslocknade han:-)

kramar 

Ullared

idag gick jag upp extra tidigt och hängde med svägerskan, svärmor, smt Madde och victoria ner till ullared:-)

var jättelite folk så det var rent nöje att promenera omkring där nere och kika på alla roliga saker.
hittade lite kläder till Patrik, till Liam, Nova och Linn och Elias.
hittade även en klänning till mig sälv samt ett par underbara skor.. och alla ni som känner mig vet att jag bara ÄLSKAR hög klack!! och dessa var inget undantag:-D

vi slog nog vårt rekord och var klara till klockan var 9.30!!
passade på att fika lite och kika på skokanonen innan färden drog hemmåt.

väl hemma så åkte svägerskan och svärmor till stan och lämnade av sakerna de köpt och kom ut till oss igen och njöt av vädret.

tjejerna var helt slut efter en heldag i solen, pappa skämde bort dem ordentligt och åkte upp till mösseberg ochd et var riktigt omtyckt!
ur vad jag saknar en egen bil!! då skulle man kunna åka ut med barnen mkt oftare.

nepp nu ska jag passa på att se en film.

pussarDet ska börjas i tid :-P

morgonstund har guld i mun

det är iaf avsevärt skönare att vakna när solen skiner än när det regnar.
här vaknade vi vid halv 8, verkligen inte dåligt för att vara familjen wessman, där alla ungar brukar skutta upp ur sängen innan kl 6 och helst innan 5 ... och ibland får de stålleryck och tror det är morgon kl 2 på natten... ja det har häntXD
få nu inte för er att det är jag nu då, jag är som samgt död fram till förmiddagen oavsett när jag går uppXD


men morgonen vaknade jag iaf av att alla barnen låg och trängdes  sängen som vanligt, fick sedan en skön stund för mig själv medans barnen låg kvar i sängen och åt sin morgonvälling.
jag hällde upp tt glas Berocca och "lets go"... eller något sådant.


Liam håller upp ett leksaks gevär, säger till mig: detta är en klubbare, till flugor. en sådan som man slåss med.
jag försöker då säga att " det är  ett gevär älskling"
varav liam svarar: det är en klubbare, fattar du mamma?






RSS 2.0