Elias




nytagen bild på min minsta goding!

helt underbar dag

idag har jag haft den bästa dagen på länge!
alla dagar är udnerbara med mina barn men denna dagen har varit speciell.
jag har nämligen haft kvalitetstid tillsammans med mina tjejer<3

på morgonen röjde vi jag och Patrik och städade och fixade. Sen ringde Jennie och frågade fall jag skulle med barnen med till odenbadet. Eftersom Liam hade ringt till Emil och frågat fall det gick att leka så tog jag bara med mig mina tjejer in till stan ( PAtrik och Elias släppte vi av hos farmor ;-P)
sen åkte vi och hämtade Jennie och hennes tvillingar och for till odenbadet.

väl inne var det inga problem att få på dem baddräkterna och simkuddarna och sen var det dags för äventyr ;-P
jag trodde nog allt det skulle var krångligt och hålla koll på båda hulliganerna samtidigt, men det gick superbra.
och efter en stund i barnbasängen tog vi oss upp i stora ruschkanan och åkte! båda tjejerna tyckte det var super kul! om jag ska erkänna så tyckte mamma det med ;-P

efter lite åk i kanan så gick vi in i den varma bässängen, där busade vi först, jag med en tvilling på var arm, men sen fick de flytande grodor att ligga på och då sprattlade de med benen och kunde t om styra dem själva!
jag var mäkta stolt och imponerad över mina driftiga tjejer.

efter en lång stund i badbassängen gick vi tillbaka till barnpoolen där vattnet förvånande nog var kallt :-P och vi beslutade oss för att åka mer ruschkana! så vi sprang upp och åkte ner, sprang upp och åkte ner... många gånger..
och tillslut var jag helt slut, men inte barnen. blev till att åka en sista gång med Nova eftersom hon smet upp en gång till .

sen var det dags för duscharna och bastun, de tyckte det var så kul med duscharna för att inte tala om hur förtjusta de blev i bastun. de tog sina handdukar och la sig högst upp och där skulle de sova! :-D
fick knappt med dem ut ur bastun, men eftersom badet strax stängde var det dags att få på oss kl'äderna och åka hem.

ett snabb besök på Willys där vi köpte glass och sen skjutsade vi hem Jennie och tjejerna.
får definitivt ses igen gumman! det var toppen skoj.... om inte annat så syns vi på fredag!

hämtade Patrik och Elias gjorde vi med och åkte hem till Vicki, där fick barnen leka en stund med sina kusiner och käka kvällsmat, sen var det dags att åka hem :-)

nu ska jag hjälpa älsklingen och vika lite tvätt, och sen blir det big brother och mys framför tvn:-)

älskar verkligen min underbara man, han är allt jag vill ha i livet,han förgyller min tillvaro och mitt liv hade kännt tomt utan honom<3

kramar på er

20 feb- krigsföring fas1 inledd!

fas 1 i kriget mot mina barn har inletts.

igår försvann allt vad vällingflaskor heter. de har tidigare fått vatte i flaskorna men nu försvinner även flaskorna!
det var lite krångel vid läggningen men inte så mkt som jag hade väntat mig.
Nova som blev totalt skogtokig förra gången vi tog väck flaskorna tog alting med ro. det var således inga problem att få henne att somna. Linn däremot krånglade en hel del, men tillslut satt jag med dem i rummet tills de somnade.

kl 6 i morses kom de intassade till vårt rum och då var de mer än välkomna<3

kl 7 vaknade Elias och tjejerna gick upp och ville se barnprogram.
så vi mös och åt frukost framför tvn:-)

Elias hade tydligen vaknat en gång på natten och velat ha välling. nästa fas är att få honom att sluta med vällingen med, men just nu känns det som att jag vill koncentrera mig på tjejernas sömn eftersom de är de som ät det största störningsmomentet för hela familjen på nätterna.
_Elias han vaknar ju självklart av att lampan i hans rum tänds och att två häffaklumpar invarderar hans säng mitt i natten :-P
så jag tror att får man bara i orning på tjejernas sömn så löser sig allt sen...

en mycket mer utvilad mamma i dag och känns som man kan tänka lite klarare.

Liam ville åka bort till vicki och leka med Emil i dag, men när vi skulle sätta oss i bilen så har det varit så kallt att bilen inte ville starta:-S! nepp det blev att be vicki komma med billaddare och ta med sig gullungen min.
han blev superglad av att vicki skulle komma... men hela tiden dök det upp komentarer som "komemr hon inte snart?!" och " jag vill inte vänta!"

det är inte klokt vad stora de blir!
om 2 månader fyller min älskling 4 år! stora killen:-)







kram på er allaLiam


19 feb- Nattterror!

jag älskar mina barn över allt annat men förstår inte varför det ska vara så svårt att sova!
vi har jättebra rutiner och de lägger sig alltid kl 19 och somnar med en gång.
sen tassar de in till oss mellan kl 23-02, ibland somnar de om med en gång, men oftast så kan de inte somna, de
letar efter sin flaska (de får en flaska med vatten på kvällen) och hittar de inte sin flaska blir det ett himla liv, de springer in till Elias eftersom de vet att han har en flaska. tänder lampan, klättrar i hans säng, väcker honom, hittar hans flaska kl'ättrar ur, in till vårt rum igen, och då får vi försöka söva om elias.
när det väl är gjort så får man försöka tränga in sig i sin egen säng.. dvs försöka hitta en plats öer och försöka knö barnen åt varsitt håll...
och sen kan tjejerna ligga vakna upp till timmar, ligga och sparka med fötterna i ryggen, klösa med tånaglarna, passa på att smita upp---
ja ungefär så. man hoppas bara att det ska bli morgon så man kan slippa sova, eller t om slippa mnätterna överhuvudtaget.
fattar inte ens varför man har nätter.
så här har det varit nu i ca 2-3 veckor som det varit så extremt.
vid jul var alla barnen helt underbara och sov hela nätter i en vecka, sen åkte Elias på maginfluensa och nattterrorn var ett faktum igen.
fattar ´snart inte vad jag ska göra.
men en sak är säker, barnen ska ut ur vår säng! det är min säng! och där ska jag kunna sova!

hade mamma och pappa här i ca 1 vecka och då kunde man inte göra så mkt eftersom när vi kommer leda tillbaka dem till sitt rum så förmodar jag att det kommer bli en hel del protester de första nätterna.
men jags ka passa på nu med start i kväll, eftersom mamma kommer ner igen på måndag och då ska det förhoppningsvis vara lite bättre!

mamma utan sömn= på krigsstigen är ingen bra kombination.
men det är envishet som gäller. mamma mot barnen ... det värsta är väl att mina barn har ärvt min envishet.. plus att de är 3 stycken som krånglar..
men jag hoppas att min ålder har lärt mig lite så jag vinner! för jag tänker inte ge mig förrän jag har vunnit!

kramar på er

13e februari - Lycka<3

igår kväll kom min underbara familj från norrland ner till oss. det tog lång tid pga dåligt väg lag så de kom inte hit förrän 22.30
vid den tiden hade jag slocknat (får skylla på tuff dag :-p) men vi hann med lite kramar och hälsningar innan sängen kallade igen.
morgonen bjöd på underbara barn, var ett tag sen det krånglades så in i sjutton... men man lär så länge man lever och jag drömmer fortfarande om att få sova ordentligt på nätterna,. får hoppas att barnen lär sig det någon gång.
har faktiskt funderat på fall barnen har någon form av sömnrubbning eftersom de krånglar så in i norden.
tjejerna speciellt, de kan sova hela nätter men vaknar oftast ett par gånger på natten och har svårt att riktigt falla till ro igen, speciellt om man ska gå upp och ge Elias välling. då vaknar de ¨på momangen, speciellt Linn.. så de verkar inte sova särskilt djupt:-(
I natt var de dock Nova som fick diller och fic för sig att hon skulle ha välling?! hon har dock inte ätuit välling på nätterna på gud vet så länge.. så varför hon skulle ha det just i dag är en stor fråga.
ungen ger sig inte (beslutsamhet ala Andersson?) utan tillslut smiter hon upp, tassar in i Elias rum, klättrar upp i hals spjälsäng och knycker hans vällingflaska.
passar på att tända lampan och går tillbaka till våran säng! =katastrofen ett faktum; Elias är klarvaken kl 6 på morgen och kommer inte somna om!
tar dock med mig honom in till vår säng där det nu ligger 2 vuxna och 4 barn och trängs...och ligger och myser med honom i en timma tills kl 7 då vi smiter upp

får massor med goa kramar av mamma och pappa  på morgonen och sen på fm kommer Vicki och barnen ner, tillsammans med Nilla och Jonny.
fixade lunch som blev potatis, stekt fläsk och löksås. mums.
sen hade vi det 'ännu mysigt och fick besök av Urban och hans dotter. Sen kom Håkan och Lars och Kenta, Marie och Simon.

kvinnorna Andersson sog sina kloka huvuden ihop och gjorde smaskiga piroger till kvällsmat (32 stycken närmare bestämt... blev kvar en hel del) men alla blev mätta och belåtna:-)

nu sover alla 3 yngsta och jag ska försöka få Liam  i säng.
kram på er

(ps idag orkar jag inte efter redigera så det kommer finans lite stavfel och felskrivningar, men jag tror ni överlever för det)

12 februari -step back!

"dagen är den som man iaf känner att man lever!" sammanfattar nog denna dagen hittills.
när man vaknar och mår mer illa än en gnu så börjar man allt fundera på varför man är så dum i huvudet att man häller i sig saker som man mår dåligt på dagen därpå?
social grupptryck?
eller
ren dumhet?

jag skulle nog försöka rädda mitt interlekt med att skylla på andra... men tyvärr var det definitivt inte andra pesoner som hällde i mig alkohol igår...
nepp tyvärr är det egenhändigt gjort.. och till mitt försvar ska väl vara att jag inte drack så super mkt, men ovan vid att dricka och låg alkohol tollerans (tydligen) är orsaken till att jag inte mår så jättebra i dag :-P XD
men jag får vara glad över att jag inte har någon huvudvärk!! XD

träffade flera supertrevliga nya vänner och jag måste säga att jag hade supertrevligt!
hade kunnat stannat och förfestat tills det var dags att åka hem , men vi besökte dagnys med.. det var trevligt det med,.. men man märker att man börjar bli äldre... (ÅLDERSNOJJA IGEN!)
man märker det väldigt tydlgit på att man tycker folket ute på krogen bara blir yngre och yngre :-P

ne jag ska inte klaga:-P jag hade supertrevligt. Er som funderade fall jag blev totalväck igår när det kom lite roliga kommentarer ut på facebook.. så måste jag tyvärr göra er lite besvikna; det var inte jag ...jag hade blivit facegrapad!  ..det var en helt otroligt festlig ny kompis som jag träffat som kände för att spela mig ett litet spratt... och vad kan man säga...jag får skylla mig själv;-P

fick förresten reda på en sak igår
 jag uppskattar inte när folk inte respekterar olika personer liv
i det här fallet tycker jag att man inte kan vara mer tydlig med vad vi vill och vart vi står i fråga om den här.
det är en förvriden syn på äktenskapet som får denna personen att fortsätta försöka förstöra.
jag ber den här peronen : "please step back!"
det kommer aldrig hända och det kommer definitivt inte bli som du vill iaf!
är du villig att backa och vill ha vänner är du välkommen, vill du mer får du gärna försvinna.




11 februari

idag fyller min underbart goa systerdotter 5 år!! Grattis underbara Alexandra på 5 års dagen önskar moster och alla kusinerna!!



idag fyller även min goa vän Stina 26 år!! grattis även till henne hoppas vi får en super trevlig kväll i kväll...



ja nu är det så att  (hör och häpna!) jag ska ut med Stina och hennes tjejkompisar på krogen! vet inte hur länge sen det var jag var på krogen... och dricka ska jag med?! vad är det här för dumheter egentligen... nja lite ovanlig galenskap har ingen dött av och dessutom kommer jag ha min allderles egna fyllechaffis:-P min underbara bror har gått med på att skjutsa in mig och komma och köra hem mig sen i kväll.



nepp kommer att uppdatera lite senare. nu är det dags att börja med lunchen!
puss på er

dags igen

ja nu var det dags igen att blogga lite.
kommer tyvärr inte bli särskilt långt inlägg pga att jag är helt orkeslös för tillfället-
jag vet att endel har undrat varför jag inte skrivit så mkt trots att jag lovat, men ibland finns inte lusten där och ibland har man helt enkelt inte tid.
dagen idag har gått  åt till att busa med barnen, storstäda hela huset, och baka.
och i morgon ska vi försöka att komma iväg till farmor en sväng på eftermiddagen.

kramar på er

RSS 2.0