underbara barn

Jag är så oerhört tacksam för allt jag har.
Jag har 4 underbara barn som jag älskar över allt annat i hela världen, en helt underbar man som jag definitivt älskar över allt annat. en helt tokig och underbart lat hund och en enormt tråkig men lika älskad katt.
lever kanske inte i mitt drömhus, men likaväl i en helt okej bostadsrätt nära skolan. kanske inte bor i den bästa staden men bor definitivt i ett bra samhälle men underbara grannar som vrkligen ställer upp om det är något.
kanske inte bor så nära min övriga familj som jag skulle vilja men bor tillräckligt nära för att slå en signal och höra deras underbara röster och höra hur mycket de älskar mig. det är aldrig för långt bort för att hjälpa till när det väl behövs <3




är så oerhört lycklig för mitt liv, och skulle inte vilja byta. inte heller hjälper det att titta bakåt och tänka "om jag gjort si och så" hur skulle mitt liv se ut då?
vad hjälper det att sukta efter HUR livet skulle kunnat bliva? jag är så oerhört stolt över hur mitt liv gestaltat sig hittills, och vem säger att livet är slut bara för att man fått det oerhörda äran att bli mamma, vårdnadshavara av livvägledare åt de mest underbara barnen i världen?

Dagen i dag så lät min helt underbara livskamrat mig sova i morses, han gick upp och tog barnen medans jag fick sova vidare <3
så jag vaknade kl 9.45 av att en av mina änglar tyckte att mamma sovit tillräckligt länge och skakade lite i mig och sa med sin goa röst "vakna mamma, vakna!"
kan man bli bättre väckt? fick massor med goa kramar och pussar redan innan man slår upp ögongne på morgonen. sen lägga till att man fått sova en hel natt, det är inte fy skam det.

därefter hade vi verkligen mysmorgon, när inget speciellt behövdes göras.
sen ringde Kenta och bad att jag skulle köra Liam till torbjörntorp där de skulle åka pulka och leka med maries "systerson" som kommit till dem. och enligt säkra källor hade de en trevlig dag ;-)

resten av dagen har flutit på med massor av bus och lek, kvällen för barnen avslutades med smaskiga hemmagjorda hamburgare. och som vanligt fick jag hjälp av min lilla "mini me" ala Linn. hon ska alltid vara med och hjälpa mig i köket:-)

ne nu ska jag vara lite social för nu kom Kenta och Marie med Liam

kram på er <3

Much better!

denna dagen har allt kännts mycket bättre, har tagit till mig mina visdoms ord i går och kunnat lägga till lite logik och faktiskt fått det att fungera.


(Saknar mina underbara och knasiga syskon i norr!!)
Saknar mina syskon i norr <3

dagen har spenderats med mina underbara barn och min tillika underbara make.
vi tog en tur till badhuset med våra juveler och njöt av två timmar i barnbassängen. det var enormt uppskattat  av barnen och de hade superkul:-) därefter åkte vi ut till torbjörntorp och hämtade brorsan, och sen belv det en blixtvisit på macdonalds som gällde. barnen hade varit så duktiga idag att de förtjänade en happy meal.
förstår itne detta egenligen, spelar ingen roll hur små barnen är och hur sällan man äter på macdonalds så lär sig barnen likt f-bannat vad det heter och tjatar om det? hur kommer det sig?
jag och Patrik äter kanske på macdonalds max en gång per år (och jag ännu mer sällan eftersom jag hatar smaken av deras sladdriga skosulor som de har mellan hamburgebrödena....)

men ändå! Liam är snart 4 år gammal och har kanske på sin höjd ätit macdonalds ja inte ens 10 gånger i hela sitt liv, och ändå tjatas det så fort de får syn på macdonalds skylten! har nästan blivit att man tar omvägen igenom stan för att slippa åka förbi... men snäll som han är brukar han faktiskt acceptera ett nej.

sedan gick turen ner till willys och köpa månadens förbrukning av blöjor... ja det är faktiskt inte så många nu förtiden eftersom Liam är helt blöjfri (sen snart 1 år tillbaka) och Linn skruttan är helt blöjfri på dagen och snart också på natten. och Nova hon brukar heller inte ha några blöjor på dagen eftersom vi fortfarande pottränar henne... men nog sker det allt lite olyckor, men det är väl det som menas med att pottträna.

så den ende som har blöja på heltid är lille Elias, men skulle inte förvåna mig om han startar och kissa i pottan han med... han brukar ju härma syskonen med det mesta annat så:-D
Härromdagen stog han faktiskt och höll i sin lille snopp och kissade i linns potta.... men att mycket av det hamnade överallt utom i pottan ska vi tala tyst om... men han såg så söööt ut!!! XD

sedan kom vi hem och bara mös i fulla drag, kvällsmat har vi också klarat av och nu är det bara gullungarna som ska stoppas i säng.

sen ska jag börja och se om "the vampire  diarie"... har t om beställt böckerna och jag LÄNGAR! till att läsa dem för enligt min mening är allt bättre i text!

kram på er

depp

Dagen har äntligen passerat och snart är det dags att lägga barnen i säng och bara få vara själv för en stund.
inte så att jag vill vara utan mina underbara ungar för allt i världen men denna dagen har varit kass rent ut sagt.
barnen har inte gjort något och itne Patrik heller.
utan detta är något som hänt som gjort mig jätte ledsen och jag vet faktiskt inte hur jag ska kunna vara annorlunda.
Jag får ta mig själv i kragen och försöka rycka upp mig själv. för det spelar faktiskt ingen roll hur mycket jag deppar, det blir inte bättre för det. men min hjärna har försökt tala om det för hjärtat hela dagen men vad ska man göra.

Patrik har varit ett enormt stöd och jag har slöat och latat mig hela dan, tagit hand om barnen och jag har bara legat och försökt hitta ork. (detta har inget med otrohet att göra för er som ens tänker den tanken, men sorgen har många ansikten)

ne nog pratat om detta... vet inte vad jag vill ha sagt egentligen, men kände bara för att spy ut mig massor och bara glömma och gå vidare.

 och NEJ jag kommer inte berätta varför, det både är och förblir hemligt. förlåt för att jag kräks ut massa som ni inte ens vill läsa, men det kanske är bra att se att det faktiskt finns en sida hos mig som inte är perfekt?
låta de som vill gotta sig lite extra i det.och låta ens sanna vänner oroa sig lite... vilken sann egoist jag är.

kram på er


Förresten glömde ju precis

glömde ju avslöja vem som är vem
oavsett hur ni gissat så är det Linn högst upp och Nova längst ner!


Nu är julen slut

och julegranen dansas ut ut ut... nja kanske inte riktigt än.
den får stå kvar åtminstånde ett par veckor till och luka gott :-) men när den barrar .. ja då ska den bara ut.

känns lite konstigt att tiden går så fort, man längtar och förbereder inför julen, sen är plötsligt dagen här och sen är den över, och nu är det ett år kvar tills nästa jul.

men julhelgen var som  sagt helt otroligt underbar och vi spenderade den med de underbaraste människorna på jorden, våra familjer.

idag åkte mamma och pappa hem och saknaden efter dem är enorm, speciellt med tanke på att det kommer ta ett tag till innan man får träffa dem igen! Hade jag fått välja hade vi följt med dem upp nu på momangen. men sen får man tänka ekonomiskt och då blev det genast mycket tråkigare.
hoppas att vi kommer åka upp i januari eller februari iaf och träffa dem<3

(tar mina bröllopsbilder eftersom jag fortfarande inte har någon kamera! men hoppas kunna köpa en ny snart så jag kan uppdatera med nya bilder!  ska även kika fall vicki har laggt upp några sen ju som jag kan knycka ;-P)




har stört mig oerhört på en sak, kom på den helt nyligen, men stör mig som den! jag använder ordet IAF (som är en förkortning av; i alla fall ) gör mycket! fattar inte varför och nu när jag tänker på det så låter det så fruktansvärt hemskt! som om man inta har något ordförråd!  ska försöka tänka påd detta i fortsättningen och ser nu mig skriva det förmånga gånger så slå mig! (verbalt tack!!)


resten av dagen har spenderats hos barnens faster Anncharlotte, där levde vi lite rövare och hulliganiserade oss lite innan färden gick vidare upp till susanne, susannes dotter Marre fyllde 23 år i dag. Grattis till henne! så vi åkte förbi och sa grattis och åt lite smörgåstårta (ja inte jag om ni känner mig, men patrik och barnen käkade glatt i sig den)... sen var barnen tok trötta så vi for hem och la dem.

nu ska jag bara försöka få Liam i säng, han har varit krånglig hela veckan att lägga i tid och har oftast inte kommit i säng förrän efter halv nio! 
ne får bli ändring på det denna veckan som kommer.

ska även försöka uppdatera barnens bebisböcker denna vecka som kommer, har precis kommit ihåg att jag inte alls har skrivit om Elias födelsedag som faktiskt var för över 2 månader sedan och sen ska vi försöka summera julaftonen i alla 4 böckerna.... ja ser ut som jag får en hel del att skriva.

nja, nu ska ja pysa i väg och få liam i säng, och sen koka en kopp te och läsa min bok. 
kram på er 

Äntligen klart

Nu har julen äntligen  varit här, var nog en av de stressigaste, kaotiska och mest otroligt härliga dagen på länge!
familjen var äntligen tillsammans allihopa och allt var så komplett på något sätt. och då kan man fasktiskt förbise att det var riktigt jobbigt för en stund.

dagen började med att mina godingar sov hela natten, allihop, man vaknade helt utvilad och själva för en gång skull (fast oavsett barnen så gick herr och fru Wessman upp kl 7 iaf)
väl uppe gjordes en härlig julfrukost, med risgrynsgröt, och skinkmackor, kokta ägg och massa annat gottigt.
barnen vaknade  glada i hågen och åt frukost och fick sen se att tomten minsann varit här under natten och lämnat varsin paket till alla snälla barnen.

barnen lekte och hade roligt.

undertiden som magda och tobbe passade barnen åkte jag och mamma med bort till vicki och lagade julmaten. maten åt vi runt 1 tiden, sedan såg vi¨på kalleanka fram tills tomten kom.
det kaotiska började väl när alla skulle öppna sina julklappar,,, ja  8 barn som ungefär får runt 12-14 juklappar var... det blev r'ätt mycket julklappar att hålla reda på...
men tillsist var iaf alla julklappar öppnade och vid 7 tiden åkte vi hem och la 4 övertrötta barn i s'ng... behöver väl inte påpeka att barnen somnade med en gång :-)

och sov hela natten!
vad är detta? vågar jag viska lite lätt om att 4 år av mardrömsnätter kanske är över?
ne kanske inte, vågar inte göra något sådant för då kan det säkert bli ännu värre!
väntar ett par dagar till innan  jag gör något uttalande i den frågan iaf.

barnen är superglada idag och leker snällt med sina julklappar.

fler bilder kommer att komma upp från julafton:-)

ha det bra alla goa människor där ute och ta lite extra hand om er nu i juletider <3

Dan före dan före doppare dan:-)

idag är det 22 december och bara två dagar kvar till julafton. så lite tid kvar och så mkt att göra.
den största boven i dramat är väl att man får pengarna så sent och måste fixa det sista dan före julafton.

storhandlingen inför månaden som kommer avklarade jag och Patrik (och Linn!) var riktigt mysigt att bara he med ett barn som hjälpreda, oftast har vi haft med Liam innan efter som han är störst.., men man måste nog allt börja tänka annorlunda nu när tjejerna börjar växa till sig. men det gick iaf kanonbra och min lilla hjälpreda plockade i både sånt som vi behövde opch sånt som HON tyckte att vi behövde. men det blev faktiskt riktigt bra i slutändan.
och efteråt tog vi en fika på "nya konditoriet"
var en mycket bra dag.

gårdagenn bjöd på en underbar dag, åkte in till tandläkaren med MAgda som drog ut en av sina visdomständer.. var kanske inte det roligaste stället att spendera nästan 2 timmar, men vad gör man inte för sin familj.
efteråt passade vi på att kika in på jysk, öob och PaS och jag hittade faktiskt 2 julklappar till patrik! hör och häpna.. han brukar vara rätt knepig att köpa saker till men det får bli några saker som jag vet att han vill ha.

när vi kom hem så mellanlandade vi bara, slängde ur magda ur bilen (och parkerade hennes bil)
packade på alla barnen kläder och oss vuxna med , tog emd mig Patrik och lastade in honom och barnen i "stora" bilen och åkte återligen in till stan.
Patrik skulle hjälpa en vän att flytta och bära lite möbler och under tiden skulle jag och barnen uppehålla opss i stan för att slippa slösa mer bensin än nödvändigt.

så jag och barnen åkte till stadsbiblioteket.
kanske inte den mest idialiska platsen att vara själv med 5 barn men som sagt det fungerade. vi kom in och vi kom ut levande och desutom med 3 nya böcker att läsa hemma.
visst det var en hel del spring och lite bus men det får man räkna med om man har barnen Wessman på besök plus kusinen.
mend et var definitivt något som vi får göra om, och nästa gång tar jag nog med mig någon mer.
längtar tils man kan göra saker allihopa, och alla är storaoch lyssnar.... längtar alltså tills om ca ett år när tvillingarnas öron växer ut.

jag ahr för mig att det är någon sorts magisk 3 års gräns när barnens öron växer ut och de faktiskt lyssnar på vad man som mamma och pappa säger.'

nja, man kunde ju itne vara i stan hela eftermiddagen och efter 1 timma på biblioteket tyckte vi att det var nog, och åkte hem .
Patrik var sen inte klar förrän kl var efter 7 och då hadejag lagt alla godingar hemma efter att ha stoppat i dem lite god ravioli i köttfärssås:-)
som var mycket uppskattat.

Liam ville inte riktigt somna igår kväll, han hade fått en ny säng och det var nog både lite nervigt och pirrigt att somna i den nya HÖGA sängen, så tillslut la vi honom inne hos oss. och så får vi göra ett nytt försök i kväll. ivärsta fall får väl jag lägga mig uppe hos honom fastän jag gärna sover nära marken (minst fallrisk på det sättet).

nja jag lovar att uppdatera lite mer och vi hörs snart

kramar

några lätta bilder, gissa vem som är vem ?





Efterlängtade kväll:-)

dagen har gått väldigt fort... eller långsamt beroende på hur man ser det. långsamt pga att jag i tre nätter haft problem med att sova, de första två nätterna var det en blandning av att inte kunna somna om och två bråkiga tjejer som inte alls ville lämna mamma ifred utan skulle ligga så tätt intill som möjligt och helst PÅ mig med, och flyttade jag dem eller migsjälv minsta millimeter så vaknade de och skrek.... ja kanske inte ultimata sovställningen alltså :-S

(Bjuder på lite bilder från Luciafirandet den 13e december)


(Mamma och tjejerna, Nova till vänster och Linn till höger)

i natt tänkte jag däremot att gu vad skönt hoppas jag får sova för jag skiter i tjejerna om de kommer in i så fall går jag och knycker deras sängar så jag får sova lite ostört iaf....
jaja en bra tanke var det iaf....
natten stördes inte alls av tjejerna,d e skötte sig exemplariskt och Linn sov t om hela natten i sin säng och Nova som kom in till oss, var inte den minsta problem utan låg stilla och en bra bit ifrån migXD


Elias

men istället började min minsta terrorist ställa till problem för mig!
kl 02 börja han skrika, jaja tänkte jag får väl göra välling...men det hjälpte inte så efter ett bra tag och lika länge vak så fick han komma till oss i vår säng...där var han iaf tyst, men krånglade och krånglade , skulle ligga på mammas mage och brevid mamma och på andra hållet .. och varför inte med fötterna i mammas ansikte medans vi ändå håller på?? ja efter ett antal timmar med en pojk som heller inte kunde somnaom så var man rätt slut. vi slocknade båda två när klockan var 05.30... sov tills kl var 8.30!! de ni! det var ett bra tag sen... varför kan man inte få sova en hel natt med på det? ...
nja det är väl fysiskt omöjligt antar jag.
men efter 4 barn med grava sömnpoblem så börjar man bli van.

och vad gör man inte för sina underbara terrorister <3

LINN= Stora tjejen!!
(Linn)

måste föresten berätta en glad nyhet för er som har undrat.. VÄLLINGEN ÄR HELT BORTA!! (inte för Elias men för de andra 3) tjejerna får en flaska vatten ivärsta fall om de absolut inte vill somna!!!!!!!! otroligt detta trodde jag inte för 2 veckor sedan!
får vi bara ordning någorlunda på Elias nätter så är det hans tur näst:-D
Plus att min underbara lilla Linn är helt torr på dagarna nu, fast vi åkte bort till farmor, hade lite ågren om hur detta skulle arta sig men till min stora glädje skötte hon sig exemplariskt och gick på toa hemma hos farmor med. de senaste 3 nätter har hon även inte gjort något i blöjan nattetid så i dag testade vi med att lägga henne helt utan blöja!!
ska bli spännande att se hur det går! (vi har plastad frotte udner lakanen i fall att ;-P)


(Emil, Elias,Jessica, Liam, Linn och Nova)

ne nu ska jag gå och läsa en skön bok och passa på att somna lite extra tidigt!
och håll tummarna på att jag får SOVA i natt <3'


(Emil,Nova, Jessica, Liam, Linn och Elias)

saknaden efter min underbara familj i norr är stor! Längtar tills på torsdag när jag får krama alla igen!!
Älskar er


(Liam, Nathalie och Linn)

kram på er

3e natten utan välling

det har verkligen gått toppen med de tre äldre barnens vällingstopp!
jag fick som sagt nog för 4 dagar sedan, efter att Nova vid 6 tiden på morgonen hysteriskt skriker efter välling!
ne det var bara att ta beslutet att fortsätta med vällingen tills barnen själva vill sluta eller sluta nu bara för att jag bestämmer det!
det blev som jag bestämt med andra ord.
och ska jag vara ärlig så är det gör skönt att slippa springa och leta vällingflaskor i tid och otid och göra massa välling, höra barnens tjat om vällingen och deras pet i maten till råga på allt.
jag har varit väldigt sträng på dagen och inte alls låtit dem äta den (även om de velat) men ändå så blir det ett plock och pet i matväg.
de senaste 3 dagarna har därimot aptiten ökat hos alla 3 barnen och jag har upptäckt att själva brytningen från deras välling och tryggheten i vällingen gick väldigt smärtfritt.

första kvällen var Nova som förstörd, hon ville inte alls veta av att vällingen skulle vara slut! hon sprang och vi fick natta om henne säkert 30 gånger på 20 minuter, men tillsist så somnade även hon, Linn var superduktig och frågade efter välling, men accepterade fort att det kommer ingen så då är det bäst att somna.
Liam var också lite tjurig att han inte fick sin kvällsflaska,.. men det fick mamma förklara att stora pojkar har ingen flaska och så bytte vi flaskan mot en nattsaga istället, och det accepterade han väldigt fort.

andra natten gick bra och Linn somnade med en gång, medans Nova tyckte mamma var världens dummaste och jag fick heta dumma mamma MÅNGA gånger... men efter lite kramande la jag mig brevid henne och då somnade hon utan problem.

nu i kväll var bara Nova ut sängen 1 gång och frågade efter välling en gång, men sen somnade hon utan problem. däremot hade Linn en liten  räv bakom örat och beslöt sig att busa med mamma , gick ur sängen massor med gånger bara för att mamma skulle stoppa om henne igen och ge massor med kramar. tillslut blev det att jag la mig brevid henne tills hon somnade.


nu är allt lugnt och tyst och nattningen tog inte mer än 15-20 minuter.
känner verkligen att man tog rätt beslut för en gång skull och även om barnen tycker att jag är världens summaste så överlever de ändå och någon gång måste man ju släppa taget om bebistiden och låta dem bli stora.

kram
Liam

Nova och Linn

Elias

Snölekar


igår var vicki här med barnen och vi passade på att komma ut och leka i snön, vi pälsade på oss och gick ut i det underbara friska vädret.



Liam



Nathalie och Emil


Alexandra

vi har en perfekt  pulkabacke precis bakom vårt bostadsområde så där var dit vi gick.
alla barnen tyckte det var superkul med pulkorna -(alla utom Linn som totalvägrade åka)
det blev mkt konkande upp och ner i backen men det var det allt värt...
och jag tror vi alla som var med är överens om att det var toppenkul!


Patrik i backen

swiii!! va kul de var, Jag, Nova och Linn åker ner och Patrik som konkar pulkor:-)

Linn


kvällen avslutades med köttfärscprep´s som alla smaskade i sig:-)


Jag i backen:-)


denna dagen började på ett skrikigt sätt. Nova kom in till oss vid 6-6.30 och tokskrek att hon skulle ha välling!
aldrig i livet tänkte jag, nu får det banne mig vara slut på vällingen! så jag vägrade gå upp! och efter ett tag... ett bra tag så slutade hon grina... men det var bara början, grinar man inte åt det ena så grinar man åt någon annat!
det är väl dagen sammanfattad än så länge.


Jag och älsklingen

till lunch åt vi pasta med kasslersås, mkt uppskattat av barnen och därefter har vi bara mysat.
längtar tills vicki kommer för då ska vi ta ut barnen och fullkomligt köra skiten ur dem så de sover gott i natt XD
dagen projekt är "snöfortsbyggande" i trädgården... kanske hinner med en ltien sväng i backen med... det återstår att se.


Jag och viktoria

precis nyss ringde Hultmans kyla och berättade att vår nyas panna kommer att komma på fredag morgon och att tvättstugan skulle vara framkomlig så de bara kan montera den nya pannan:-)
längtar riktigt nu! att få lite mer värme.. och samtigit väldigt tacksam över att man har grannar som ställer upp med värmeelement och kupefläktar! så vi har det någorlunda varmt!

kram på er


och så egobilden:-)

Underbart efterlängtat besök<3

helgen har gått jättefort, som alltid när man har det trevigt.
ifredags kom min efterlängtade och enormt saknade kompis Åsa och hennes sambo Roger hit från växjö!
hämtade dem vid tåget och glädjen var enorm!  har saknat denna människa mer än jag förstod och insåg nu efter att hon åkt att man absolut itne ska låta tiden gå så länge innan man träffas igen.
nu ska iof hon ut och resa och utbilda sig men efter det Åsa så har vi tid att ta igen;-P



haft en helt underbar lördag med mycket krashade föremål, en helt otroligt rolig stund i pulkabacken med gästerna och barnen (även om det bara var de äldsta som orkade hela stunden)  vi hade superkul och vi vuxna var lika entusiastiska som barnen:-D

dagar går förfort och vid lunchtid kom underbaraste svägerskan och vi fikade:-)
när hon skulle åka så var det dags för nästa besök! Vicki, Lars, Håkan och barnen*:-)
och när jag Patrik skjutsade in Åsa till stan så lagade killarna kvällsmat, blev en otroligt god kycklingsallad och vitlöksbröd. mycket mums<3
Jag och Linn nakenfis:-)

hela dagen var verkligen superlyckad och jag längtar verkligen tills nästa gång Åsa<3

nu sover barnen och snart dags att stoppa mig själv i säng... för i morgon blir det tidig uppgång till Ullared!

älskar er alla

kramar

RSS 2.0