Storhandling

Dagen har springit iväg fort!

började med att alla barnen sov i sina sängar HELA natten. iof kom lilltassen intultandes i vårt rum kl 5 i morses! han hade tydligen klättrat ur sin spjälsäng helt själv och kom ingåendes till oss som om han aldrig gjort annat!!
men de andra sov fortfarande lugnt i sina sängar och vaknade först vid kl 7.30!!
snacka om skönt!
det var den bästa natten på länge!

efter frukost kom Magda och Alexandra ner till oss, Magda skulle passa barnen medans jag och Patrik åkte till stan och storhandla.
först åkte vi till svägerskan Anncharlotte som fyllde år i dag!! Grattis underbaraste svägerskan på sin födelsedag! hoppas att du fått en toppendag!! tillsammans åkte vi till Ming och åt underbar lunch.



tillslut så åkte vi och handlade, det blev mkt handling på netto, Willys, ÖoB och på matfocus..
men nu har man iaf basvaror, blöjor och välling så man klarar sig hela månaden. och då känns det genast mycket trevligare XD

Åkte sedan hem och packade in allting,.. eller som vanligt så var det jag som packade in allt... Patrik sa att det ör bland det tråkigaste han vet att plocka in. så han slapp faktiskt :-O!!

Efter tog vi en tur till lagerförsäljningen jag och Magda, där hon hittade sig en dress och ett linne. jag för min del hittade en 7 pack dinosariekallingar till Liam (ja vem trodde något annat?!)
efter fixade vi snabbkvällsmat till barnen, med macka, yoghurt och actimel. var ett bra tag sen jag "fuskade" med kvällsmaten och fixade "snabbmat" XD men bland får man vara lat med...
började laga varm mat till kvällsmat för ca 2 månader sedan och märkte väldigt snabbt att barnen sov mkt bättre av det på nätterna. så nu blir det både lagad lunch och kvällsmat hemma hos oss.
blir väldigt mkt matlagning ... men det är väl tur att man gillar det ;-P

kvällen bjöd på lite taccos för oss vuxna (Liam och Alex käkade med) och det var riktigt mumsigt:-)

nu ska jag mysa ner mig i sängen och läsa lite.

kram på er<3

snöstorm

dagen började bra med massvis med snö!! jag tycker att när det väl ska vara snö, ska det vara i mängder och helst ligga riktigt länge med! hoppas iaf att det som nu har kommit, kommer ligga fram till jul åtminstånde.
Barnen tycker det är superkul med snön och även att ta långa promenader i det härliga vintervädret.

dock gjorde dagens blåst att det bara blev en kortare promenad med barnen... men de klagade inte och vi får kompensera det i morgon istället.
tänkte testa pulkabacken med barnen i morgon om det blåser lite mindre. en termos med varm choklad och smörgåsar är ett måste i backen!
kanske vicki har lust att möta upp oss och joina oss med hennes barn... bäst att jag ringer och frågar!

har förresten halvt slängt ut min gubbe (iaf tills i morgon) jaja du vet vad du har gjort så det är nog inget vi ska diskutera här... om inte någon vill ha en förklaring. det är iaf jag som lägger mig till med min allra bitchigaste sida och hoppas på att man tänker sig för både en och två gånger nästa gång.

ne tänker inte låta irritationen förstöra min kväll och hoppas att jag jag kan koppla bort det så att jag får sova en stund!

helvetes jävlar!!!!!!

pepparkaksbak!

idag har julen tågat in ordentligt hos familjen Wessman- och där med basta!
nu är det mesta fixat till 1a advent, gardinerna är uppsatta, juldukarna pålagda, tomtarna uppställda och årets första pepparkaks bak är utfört!
känner verkligen att julen närmar sig med stormsteg.
nu ska bara juldekorationerna ute upp, granen ska fixas (lugn alla den kommer inte in förran tidigast 19e december)
ja det var väl de stora sakerna, julgodiset ska bakas! (mums längtar redan)
och julklapparna ska handlas klart.


dagen har bjudit på lite mer trevligheter, var inne en sväng i dag och hälsade på svärmor (barnens farmor) var trevligt att se henne igen, det var ett litet tag sen. och sen åkte vi ut och hämtade Kenta, eftersom han skulle ta sin bil hem till sig.
på eftermiddagen tog vi en härlig promenad ttill affären med barnen, de är så otroligt duktiga nu att de nästan orkar gå hela vägen till och från affären (ungefär 6 km) Linn hade lite problem att gå pga av ett skoskav! så hon gjorde Elias sällskap i vagnen.
väl framme i affären uppförde sig barnen exemplariskt och genom att de var så toksnälla så belönades det med varsitt kinderägg som de smaskade i sig trots att det inte var lördag.

på kvällen kom glassbilen och jag och Liam gick ut och handlade lite glass, till liams stora förtret var spökglassarna slut så vi fick tyvärr nöja oss med blandade pinnar.
men glassen smakade gott och vi fick godkännt av de andra barnen när vi kom in iaf!
:-)

inga problem att lägga barnen isäng efter den promenaden och de slocknade allihopa utan några problem kl 19 idag.'
och jag har njutit av en timmas lugn framför datorn.
nu ska jag kika på fall jag ska sätta på en film och sjunka ner i sängen... eller om jag ska läsa en bok och ´sjunka ner i sängen?
jag tror boken vinner.

kram på er alla<3

bjuder på en bild av mig, här syr jag in lillasyrrans byxor<3


omotiverad

Ibland har man dagar som man inte orkar göra något, finns massor att göra bara man tänker på det, men motivationen är på bott.
sådan dag är det definitivt i dag, känner som om dagen verkligen får snabba på lite extra så att det blir kväll!
urs vad fruktansvärt det låter,men orkar inte med något idag.

vaknade till när Lars kom och lämnade Emil, väckte Patrik och försökte somna om. vid 7 vaknade jag igen och klev upp. haft en någorlunda natt, med bara 2 barn som låg i vår säng men det räckte, de knödde och knyckte allt täcke iaf.
dags att ta på alla barnen, frukost och tandborstning. sedan dags för ytterkläder och iväg till dagis.

gick väldigt smidigt och alla barn utom Elias gick. när vi kom till dagis så var det givetvis utedag! och Liam som inte alls vill starta dagen ute... mend et gick med lite lockande  att Emil också skulle vara ute.

Tjejerna börjar bli riktigt stora nu, både Nova och Linn vill verkligen börja dagis nu och vill jättegärna följa med storebrorsan in på avdelningen. men det får allt vänta lite till. iaf till hösten.
tiden går återigen fort och måste skryta lite granna.
Linn har varit helt blöjfri på dagen nu i över en vecka. går bara på pottan och gör både nr 1 och 2.
är så superstolt över henne!
Nova å andra sidan är en liten bekväm dam, (har iof varit det sen hon föddes) hon har gått på pottan ett par gånger men har inte riktigt fårr kläm på det än... men det kommer.
till sommaren när de fyller 3 år kommer de iaf vara blöjfria förhoppningsvis både på dagen och natten.

Elias min lilla skrutt han bara hänger med, han har så oerhört roligt åt sina syskon, och skrattar högt hela tiden åt deras bus och upptåg.


nja, nu ska jag försöka gå och göra lite nytta.

kram

helg

helgen har varit grymt rolig!
först var det fest i fredags hos Anna och Christian. i lördags var vi på dubbelt 15 år kalas och i går bara hade vi en underbar hemma dag tillsammans <3

idag kom lars förbi vid 05.30 och lämnade Emil. Vicki är uppe i norrland med flickorna tills tordag, så Lars kommer innan jobbet och lämnar Emil så följer han med när jag lämnar Liam på dagis vid 8.30.

Liam har varit ledig från dagis nu i 2 veckor och man har definitivt kunnat ta det lugnt på morgonen och mjukstarta. Men vilken skillnad det blev med en gång.
5 barn som skulle äta frukost, borsta tänderna, ta på sig kläder och ytterkläder! vi blev iaf klara tillslut och jag är rätt glad över att bo så nära dagis :-)
så vi kom i tid!

Det var två superglada pojkar som skuttade in på solen:-)
känns skönt att de trivs.

sen gick jag och tvillingarna och lillskrutten hem och myser lite, passat på att städa lite och käka lite mellanmål:-)

nu ska snart lunchen förberedas, ska äta tidig lunch idag eftersom Patrik kommer att komma hem på lunch i dag, så kl 11 ska det vara klart. kommer att bli pannkakor till lunch idag, och kyckling, ris och bearne´s sås till middag.  

ne bäst att sätta igång!

kramar


Grattis Jonny!!!

Idag fyller Jonny 14 år!! Grattis <3

Grattis till världens bästa bror som fyller 14 år i dag!!

Fest hos familjen Wahlström <3

Igår var vi bjudna på fest hos Anna och Christian eftersom christian fyllde år:-)
Grattis igen till dig!!
dagen till ära hade vi skaffat barnvakt så nu jäklar så skulle båda få gå!

Farmor som skulle passa barnen kom vid 7 tiden och sen åkte vi med underbaraste svägerskan Anncharlotte bort till festen. (kände mig mycket lat som åkte bil kan ju tilläggas eftersom festen var i Kinnarp, men med tanke på vädret och att de ändå skulle åka förbi... så var det lite skönt iaf XD)

Rasmus och hans ponke.. ( när ska jag någonsin lära mig! ... men det är ditt fel Räs <3) ne nu ska jag vara snäll, Robert heter han ju, hängde med i bilen.

huset vi skulle till var VÄL upplyst av både mashaller och grilltunna... så ja det syntes vart vi skulle XD
och er som förfasar er över att GRILLA.. gör man väl inte nu.... JO det är just det man gör!! om man har en svåger som heter Lars! han kan grilla jämt, och det spelar ingen roll om vädret, det kan ösregna eller vara full snöstorm. när Lars har bestämt sig för att grilla, ja så ska det grillas ;-)

väl framme vid huset så syntes inte värdparet till, ne de hade tysdén fastnat i duschen ;-P  ne skämt och sido. efter en liten stund joinade paret oss och många trevliga personer tillsammans som umgås, grillar och dricker gott KAN INTE ha tråkigt!!! och det hade vi verkligen inte<3

Hade helt enkelt superkul!

sen att man blev lite full och go var ju en helt annan sak... skulle ju inte dricka, men det var jäkla roligt för en gång skull.  Patrik blev också full och glad... en hel del mer än mig får amn väl hoppas XD

vid 1 tiden så började vi tänka på refrängen och eftersom det alltid finns en morgondag så var det dags att åka hem till gullungarna och den underbara sängen.

en relativt bra natt med bara 2 uppvak från Elias (som JAG tog) Patrik är inte så bra nattmänniska och definitivt inte när han har druckit.
kl 7 vaknade vi till liv av att Elias hade gjort nr 2 riktigt ordentligt! kanske inte det första man vill vakna upp till när man är bakis, men thats life.

Morgonen har bjudit på mycket och en fördel av att kliva upp tidigt är att man hinner med mycket.
så Anki som inte överhududtaget känner sig bakfull idag!!!
dessvärre hade inte Patrik samma "tur" utan vaknade hur bakfull som helst... så nu ligger han och mår som han förtjänar på soffan, medans disneychannel skrölar förfullt och 4 barn sitter och tjötar brevid honom.

kanske ska fundera på att dricka med måtta herr Wessman?

ne nu ska jag vara snäll! har fått lite beskyllningar för att jag är en bitch! .. och nja det kan väl stämma på många punkter... men en sak är säker- jag tvingar aldrig någon att göra något som jag inte gör själv!
gå upp kl 7 dagen efter man festat? - jag festade igår och var vaken 06.50 idag och tar hand om mina underbara barn.
dessutom ligger Patrik på soffan och tycker synd om sig själv!... men det ska det nog bli ändring på... dags att sätta på lite musik? ;-P
ne så elak ska jag inte vara, även om det känns frestande XD

DAGEN TILL ÄRA, SÅ FYLLER MIN LILLEBROR 14 ÅR I DAG!! HIPP HIPP HURRA PÅ DIN FÖDELSEDAG!!
MASSOR MED KRAMAR FRÅN HELA FAMILJEN <3


massor med kramar från mig!!

Grattis Nilla!!

Grattis till världens bästa Nilla som fyllde 18 år i går:-)

vet att jag inte har uppdaterat så mkt på senaste tiden...( har fått endel skäll) men tiden går för fort och eftersom Liam har börjat intressera sig för datorn nu på senaste tiden... så får jag helt enkelt inte ha min dator i fred. funderar påa tt skaffa en skruttdator som fungerar att gå ut på internet på så kan han spela bolibompa där:-P

tiden springer och snart är det dags för julförberedelser!!
har redan fuskat lite granna och satte upp julgardiner i både kök och vardagsrum så lagom till snöstormen för ett par dagar sedan så var det redan full julstämning hemma hos familjen Wessman.
men för er som tycker jag är galen som sätter upp dem nu... så har ni inte träffat min syster!!  hon har redan TOMTARNA framme!!!!

nu när vi har massa snö går även dagarna så fort med massa utelek. gjorde en stor snögubbe igår och på dagens shema stog att göra en snöborg!
barnen tycker det är så himla roligt nu när snön är här! (största barnen är ja och Patrik) t om Elias knatar omkring i snön och går riktigt bra i sin snökängor.

men jag längtar verkligen till jul!! alla mysigheter och pyssel och julbak och givetvis det bästa  MIN FAMILJ KOMMER NER FRÅN NORRLAND!! längtar redan nu efter att krama min mamma, pappa och bror- även Magda med Familj saknar jag!

ne nu ska jag sätta på ett avsnitt av "the vampire diarie" som jag blivit så fast i!

kramar

januari 2009 årets snögubbe! mormor och Liam gjorde denna fina snögubben med luite hjälp! har ingen kamera nu så får ta de vinterbilderna jag ahr på kameran ;-)

RSS 2.0