25 Juni

Gårdagen var helt underbar! Tack alla underbara människor som var med och förgyllde den! <3

Idag har vi varit ute hos min pappa nästan hela dagen. vi beslöt att komma över och umgås lite, barnen kan vara ute och springa och vi kan njuta lite av luften på landet ;-P

Tjejerna hade riktigt bråttom iväg och man hörde hela tiden "skynda nu mamma,  vi åka morfar!"
att morfar är en stor favorit behöver jag nog inte skriva? :-P
när vi kom ut så var det reda härligt väder, så vi beslöt oss för att vara ute och ta till vara på dagen. Morfar och Patrik fixade 2orna på forden( bara svetsning och nytt drag kvar nu ) medans jag och barnen rensade ogräs.... det var en hel del :-O
dessutom så beslöt jag att flytta på en av pappas pionbuskar, den var helt skymd som den stog, men nu fick den en mycket bättre  plats.
Vi åt mumsig potatisgratäng, grillat kött och korv ... behövs inte tillägga att det smakade mumma:-)

men dagen går mot sitt slut och det var dags att åka hem. vid 17.30 pyste jag in till gymmet och PAtrik fick ärana tt lägga barnen:-)

jag måste ju bara skriva att jag har världens underbaraste barn<3


Min födelsedag!

"vill du ha en dryck?"
"nej"
"vad är du ledsen för då?"
"vill du ge mamma en kram?"
"nej"
"vad vill du göra då?"

söta Liam försöker konfliktlösa med Nova som är ledsen :-)
jag tycker han är en underbar storebror!!
Antingen är man törstig eller så löser sig allt med en kram från mamma!! <3

underbara ängel

är så stolt över mina barn

de kom nyss både Linn och Nova och sa GRATTIS MAMMA!! för idag så fyller jag år :-) 26 år för att vara exakt (urs vad jag känner mig gammal!)

midsommarafton och jag fyller år! vad ska man hitta på för ngt i dag?
jag hade planerat midsommarfirande på tångavallenkl 11-13 och sen skulle jag och Patrik ut men barnvakten är jus om de är så det kommer troligtvis inte bli något.

synd, för jag hade verkligen sett fram emot att gå ut... dessutom skulle det blivit nyktert då jag äter pencillin, men en nykter utgång är ju bättre än ingen utgång alls... men vi får se fall vi kan lösa det.

nu ska jag krama om min barn och min man lite extra, sen är det storhandling, fixa midsommar mat, baka tårta och sen får vi se vad kvällen ger:-)

kramar på er


21juni.

idag har jag varit och besiktigat min lilla pärla, det gick väl inte direkt bra för honom, men det kunde gått värre.
fick 7 st 2or, men en del lätta, så som att batteriet inte satt ordentligt åtskruvat och att skyltbelysningen bak borde bytas. och de tunga posterna var
*dragkroken -bytas eller kapas
*spindelled h sida
*styrled v sida

sedan var det lite rost under som måste svetsas... men inte så tokigt för en bil som stått still i ett helt år, plus har en hel del år på nacken...  rättare bestämt 17...
j´ska nog fixa iordning honom, och sen ha den som pendlingsbil över sommaren sen sk min pappa få den eftersom han tycker att den är så bra. men jag ska införskaffa en lite nyare och bensinsnål pendlingsbil.

hade igränanfall i går, började som huvudvärk när jag var på gymmet, när jag kom hem så började det flimmra framför ögonen och jag misste periferisynen på vänster öga. efter en stund domnade vänster hand och arm och jag började känna stickningar i läpparna... och sen kom huvudvärken,. tack och lov var det ett lindrigt migränanfall, men jag vill inte ha dem över huvud taget.

jaja, nu är det dags att greja lite och sen blir det gymmet för min del när min älskling kommer hem

jaja

nu är jag här igen... blir mkt skrivande när man har två bloggar att underhålla.
men det är två inriktningar av mitt liv så för att inte trötta ut er allderles, sport frak som jag nu har blivit så är det valt att ha en sportblogg och en "vanlig" blogg.
i helgen har det inte hnt så mkt, mer än att min systerdotter har kommit ner från norrland, hon ska spendera en vecka-10 dagar här nere tills mormor ska åka upp igen till campingen.
det har gått jättebra och Alexandra är ju tokgullig. det är rolgit att se hur hon faller in naturligt i "syskonskaran" och blir en av dem ;-P visst märks det att hon inte är helt van att dela uppmärksamheten med 4 st andra gulliganer men jag tycker hon hanterar det bra. hon är så underbart lillgammal.

gårdagen spenderades hos barnens farmor, där vi lekte ute och såg ett zigenarbröllop! det var helt otroigt vad roligt det såg ut, fruktansvärt romantiskt med massa musik, glägje och fina kläder.
barnen var helt faschinerade.

på kvällen fick jag dock köra ut lilla stumpan till mormor och morfar då hon hade lite hemlängtan.


idag ska vi föröka hitta på ngt kul med barnen, men vädret är ju dock inte till vår fördel,
barnen var helt underbara i natt, sov hela natten, Elias vaknade 5.30 men jag tog med honom in till oss så somnade gullungen om och vi vaknade vid 9!! Liam och Nva hade precis vaknat och satt på tvn, så satt de där som små ljus och gjorde inte ngt ljud ifrån sig. snacks om att man blir stolt som mamma att ha så underbara barn.

nu ska vi göra lite lunch ochsen ska vi ut och leka i vattenpölarna:-)

kramar på er


ny dag igen

försöker vara flitig emd att skriva i bloggen, den är som en dagbok. skönt att skriva av sig och jagbestämmer vad jag skriver.
jag ahr precis avslutat mitt dagsbloggande i min träningsblogg; www.ankistraningsblogg.blogg.se
som jag skrev där så är jag lite nere har varit det i ett par dagar, orkar inget och har inte lust till något.
ljuspunkterna i mitt liv är mina underbara barn!
idag så ville inte barnen slita sig från tvn när det var dags för lunch, och jag sa då att vi flyttar in och äter i rummet för en gång skull. då utbrister min stora son " vilken bra iden mamma, att jag inte tänkte på det"
man blir helt underbart varm och lycklig när han pratar på som om han är större än vad han är
eller som tjejerna sa när jag berättade att deras kusin Jessica skulle komma idag.
"vi måste ha Nathalie" ja så skulle den adnra kusinen också följa med! det är så kul att se vilken glädje de har kusinerna mellan sig!

kramar på erLinn

kanske ska börja ta upp denna bloggen igen

ja som dagt, kanske ska ta upp denna bloggen och bloggskrivande igen. som de flesta kanske har märkt så har jag inte skrivit här på ett bra tag, behövde lite pause från allt bloggande och komma med nya friska tag igen,
istället så har jag startat en träningsblogg, där kampen mot mina kilon gör att jag behöver dokumentera och ventilera min framsteg och tankar som rör sig kring det.
ska försöka att inte blanda in för mkt om träningen i denna bloggen, men ibland kommer det säkert nämnas eftersom det är en stor del av mitt liv ny för tiden.

det har hänt en hel del sen jag skrev sist, vi har varit på samtal på BUP familjeenheten angående tjejernas sömnproblem, vi  fick en hel del råd och framför allt fick vi kräkas ut allt som vi tyckte och tänkte om barnen och deras sömnproblem. Det var nästan det skönaste att någon som bara lyssnade och inte dömde, utan kom med konkreta råd.
det första förändring som gjordes var tjejernas välling som vi slutade med, oh vips så var det överstökat... nja inte riktigt så fort, det förekommer fortfarande gnäll om flaskan speciellt när lillebror får sin... och visst förekommer det att de smyger in till hans rum och tar hans flaska, men den stora skillnaden är att det har blivit mkt lugnare på nätterna, det är inte samma spring, och definitivt inte samma tjat om välling nätterna igenom,.
de har t om sovit flera hela nätter i sina sängar så jag har tom börjat känna mig som en människa igen, inte som en urvriden gammal disktrasa!

så det var en stor omställning men en lyckad sådan.

jag har även börjat träna och gå ner i vikt, jag har mer ork till det nu när jag får sova bättre på nätterna, så på 2.5 månader så har jag gått ner 11 kg,- känner och mår mkt bättre som människa,
känner att jag mår bra när jag får vara "bara" Anna-Karin en stund, som när jag tränar.
är oerhört glad över att ha en man som tar barnen och låter mig vara mig själv för en stund, han märker väl att jag blir gladare efter att jag tränat.

Efter det så har vi haft Liam som fyllt 4 år! Grattis till våran stora kille!!

ja får nog uppdatera er mer sen allt eftersom.

kram på er


RSS 2.0